Dansk Amerikansk Fodbold Forbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (forkortet DAFF) er en interesseorganisation for amerikansk fodbold i Danmark. DAFF er medlem af Dansk Amerikansk Idræts Forbund (DAIF) og DAIF (anno 1998), som igen er medlem af Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

På internationalt plan er DAFF tilknyttet det europæiske forbund EFAF, der blandt arrangerer de europæiske klubturneringer og Europamesterskaber og det internationale forbund IFAF, der arrangerer verdensmesterskaberne der afholdes hvert fjerde år.

DAFF, som blev oprettet i 1989, har hovedsæde i Idrættens Hus i Brøndby og ledes til dagligt af en fuldtidsansat forbundschef. Beslutningstagerne i DAFF er hovedbestyrelsen. En gruppe på 9 medlemmer der vælges på det årlige delegeretmøde. På grund af sin størrelse har DAFF ikke nogen lokalstruktur, som man kender det fra bl.a. DBU og DHF.

DAFF har ansvaret for afholdelse alle turneringer, herunder finalen Mermaid Bowl, både for herrer og ungdomsspillere og landsholdene, ligesom at forbundet tilbyder kurser for trænere og dommere.

Man har siden 2000 oplevet en stor fremgang i medlemstallet, blandt amerikanske fodbold tilhængere, kaldes "zulu effekten". Siden tv stationen TV2 Zulu begyndte at vise kampe fra NFL søndag aften er medlemstallet eksploderet[Kilde mangler], heraf navnet.

I 2010 havde DAFF 69 registrede klubber og 3.217 medlemmer.[1]

Turnering[redigér | redigér wikikode]

De 10* bedste hold udgør Nationalligaen, som er opdelt i to conferences: Danish Conference og National Conference.

I andet niveau kommer de hold 13 i 1. division, som ligeledes er delt i to conferences, Vest og Øst.

Nationalligaen (NL)[redigér | redigér wikikode]

National Conference

Danish Conference

I sæsonen 2011 var der kun 9 hold i Nationalligaen, fordi Roskilde Kings trak sig umiddelbart inden sæsonstart.

1. division[redigér | redigér wikikode]

Øst

Vest

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]