Deltora

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Deltora er en fantasy-serie skrevet af forfatteren Jennifer Rowe under kunstnernavnet Emily Rodda. Marc McBride har illustreret serien, der er inddelt i 3 episoder: Den første på 8 bøger, den næste på 3 bøger og den sidste på 4 bøger.

Serien var især berømt i Japan. Deltora er på listen over "bedste fantasy-bøger". Deltoras bælte (første episode) blev samlet med de første 4 bøger 25. oktober 2010 og de 4 sidste samme udgivelsesdato. Handlingen udspiller sig om at få drevet Skyggeherren ud af landet, hvor skyggeherren samtidigt vil overtage det.

Deltoras Bælte[redigér | redigér wikikode]

Den onde skyggeherre har slavebundet hele eventyrlandet, og fanget dem i sit hjemland, Skyggelandet. En af hans spioner har taget de 7 ædelsten fra det magiske Deltoras bælte, der hver har mægtige kræfter. Bæltet er smedet af smeden Leifs far. Ædelstenene stammer fra 7 stammer. Skyggeherren har udbredt ædelstenene ved de værst tænkelige steder: Stilhedens skove, tåresøen, rotternes by, det lumske sand, frygtens bjerg, uhyrets labyrint og de fortabtes dal er målene. Ædelstenene er topasen, rubinen, epidoten, en lapis lazuli, ametysten, diamanten og en opal. Smedesønnen Leif, X-slotsvagten Barda og den forældreløse pige Jasmin, som kan kommunikere med dyrene, rejser gennem stederne for at genvinde stenene. Skyggeherren opdager dog dette og sætter sine styrker ind i kampen.

Deltora 2 skyggelandet[redigér | redigér wikikode]

Bæltet blev samlet og skyggeherren fordrevet fra Deltora og Del (hovedstaden), men han har stadigvæk fangetaget folk til Skyggelandet. Igen må de 3 venner redde Deltoras befolkning. Den sagnsomspundne Pirras Fløjte er det eneste, der kan overvinde skyggeherren i Skyggelandet. Den er delt i 3 stykker og gemmes ved frygtens grotte og bedragets ø, der er tilholdssted for nogle drabelige monstre. I skyggelandet lever næsten uovervindelige væsener. Det er ikke sikkert, at fløjten overhovedet virker.

Deltora 3[redigér | redigér wikikode]

Deltoras befolkning er frie, men befolkningen dør af sygdomme. Leif, Barda og Jasmin finder ud af, at skyggeherren har brugt DE FIRE SØSTRE som forgiftning i landet. De 4 søstres navn kommer fra en gammel sang. Kun de gamle urtidsdrager fra Deltora kan klare dem, men de ligger i en evig søvn som de 3 venner må få dem ud af.

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Bog Stub
Denne bogartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.