Diskussion:APL (teleforbindelse)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Som gammel telefonmand er jeg interesseret i emnet. I 1960erne og 1970erne (og rimeligvis både tildligere og senere) havde man hos daværende Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab (KTAS) begrebet APL (eller Apl), som betød "Afgiftspligig Ledning" (ikke "Linje"). Nu kunne det være interessant at vide, dels hvordan det er gået til at forkortelsen (som det synes) nu tolkes anderledes, dels om APL i dag også bruges uden for det tidligere KTAS-område. (Prøv evt. selv at søge i Google på "apl afgiftspligtig".) -- Sebastjan 23. jan. 2006 kl. 09:50 (CET)

Du må selvsagt meget gerne udvide stubben. Jeg véd ikke noget om emnet, men oprettede artiklen ved at flytte uønsket indhold fra den anden artikel, APL. Ifølge den artikels historik er afsnittet skrevet af Bruger:Jørgen. /JeppeSN 23. jan 2006 kl. 12:15 (CET)
Det er muligt at betydningen er en anden - jeg har hørt det i flere forbindelser i mit arbejde med dem indenfor forsvaret. Men det kan jo være en oprindelig misforståelse, der har spredt sig indenfor firmaet. Men var din Apl også en lejet trådforbindelse som beskrevet? --Jørgen 23. jan 2006 kl. 12:34 (CET)
Som jeg ser det, er der tale om det samme fænomen; kun tolkedes forkortelsen APL i sin tid anderledes. Et eksempel på brugen af APL'er var til telexforbindelser. Disse havde centralteknisk intet at gøre med telefonselskabet, men de fremførtes mellem abonnenten og (Post- og Telegrafvæsenets) telexcentral i selskabets kabler, og var fra dettes synspunkt ledninger for hvilke der opkrævedes en afgift. -- Sebastjan 23. jan. 2006 kl. 12:45 (CET)