Diskussion:Abbeddømme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Har dette ord nogen sinde været brugt? ODS giver kun Videnskabernes Selskabs Ordbog som kilde. Kalkar har ikke ordet. Google giver 0 hits. Hvad er motivet for at have ordet i Wikipedia? / Sebastjan 12. nov. 2003 09:20 CET

Problemet er at begrebet blev afskaffet i 1536 og internettet er fra 1996.

Vi skal have fat i danske klider fra før 1536 for at have en canse for at finde ordet brugt.

Motivet er at ordet har været anvendt. Da jeg er af den mening at wikipedia også må kunne indeholde etymologisk information, er dette grund nok for mig. JøhP 12. nov 2003 kl.11:07 (CET)
Jeg må indrømme, at jeg også er tvivlende overfor, at ordet virkelig skulle have været benyttet. Jeg har aldrig stødt på betegnelsen i litteratur om middelalderen eller kilder fra middelalderen. Et kloster under en abbed kaldes et abbedi, og jeg har svært ved at se, hvordan abbedens embedsområde skulle have kunnet været andet end dette. Når ODS ikke kan finde eksempler på begrebets anvendelse bekræfter det min mistanke om, at ordet kun eksisterer som en konstruktion i Videnskabernes Selskabs Ordbog.--Heelgrasper 11. aug 2005 kl. 19:10 (CEST)
Jeg har stadig min tvivl omkring dette ord. Vores forklaring stemmer forøvrigt ikke med den i ODS, som nu er blevet noget lettere tilgængelig med onlineversionen. --Heelgrasper 3. jan 2006 kl. 19:39 (CET)