Diskussion:Aksel M. Horsens

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Notabilitet[rediger kildetekst]

Hvad gør Aksel M. Horsens særlig bemærkelsesværdig? Nu ved jeg hvad han har ejet og lignende, men kunne der eventuelt komme nogle flere oplysninger og løbende tekst, der fortæller noget om hvordan han har udmærket sig? --Sabbe 4. nov 2007, 12:18 (CET)

Jeg vil gerne have almen opbakning omkring det faktum, at ikke hvem som helst kan komme i Kraks Blå Bog. Er man først blevet fundet værdig til at blive optaget i Kraks Blå Bog, er man også værdig til at blive optaget i et leksikon, og dermed også i Wikipedia.
Jeg vil godt have godkendt Kraks Blå Bog som et notabilitetskriterium!
Hvis enhver artikel først skal diskuteres med unge studerende (der oven i købet gemmer sig bag dæknavne), er det ikke givet, at jeg vil bevare gejsten til fortsat arbejde på denne front. Hvad gør Sabbe særligt kvalificeret til at være smagsdommer? Eller må der kun forekomme artikler, der har lige hans interesse? Jeg ville se en styrke i, at et leksikon indeholder alt, og så kan man læse dét, der har ens interesse, men at foreslå det slettet, som ikke lige har ens egen interesse, det er altså noget for snævertsynet.
--Hans Christophersen 4. nov 2007, 12:32 (CET)
I så fald må du meget gerne påføre i artiklen, at han er opført i Kraks Blå Bog. Det gør ham kvalificeret. Sagen er bare den, at artiklen er meget opremsende og er i punktopstilling. Det ville være godt med mere løbende tekst og generel info. Enhver artikel skal ikke først diskuteres med en ung studerende og jeg er på ingen måde smagsdommer, men følger blot de normale retningslinjer i Wikipedia. Man fjerner aldrig noget uden at argumentere for det. --Sabbe 4. nov 2007, 12:39 (CET)
I øvrigt har jeg meget svært ved at se, hvilken betydning det har, at Sabbe er en ung studerende. Jeg vil da tillægge hans indlæg lige så stor vægt som en hver anden bidragsyder, der opretter diskussionsindlæg.. --|EPO| 4. nov 2007, 13:41 (CET)
Jeg synes at personen denne artikel omhandler er berettiget til et opslag i Wiki, selv hvis han ikke havde været optaget i KBB. Med både et par bøger (uanset hvor snævre emner) og ejerskab af flere godser bag sig, skulle det være mere end nok til en artikel. Den nuværende artikel synes mig dog alt for listeagtig og burde skrives om til en mere tekstfyldig version. --Saddhiyama 4. nov 2007, 18:14 (CET)
Det er med vilje, at jeg tit har skrevet biografier i punktopstilling, fordi jeg synes, de derved bliver klarere; men deri kan man jo være uenig. Ikke alle kan blive tilfredse over den samme ting. Men jeg kan undre mig over, at nogle kan finde biografier overflødige. De er jo ikke overflødige for dem, der søger oplysninger om de pågældende personer, og andre behøver jo ikke gå ind på den pågældende biografi. Vi beder jo heller ikke boghandleren fjerne de bøger, der ikke interesserer os; vi lader blot være med at købe dem.
I øvrigt er der da personer, der kunne fortjene en biografi, men som er fjernet fra Kraks Blå Bog på grund af fængselsdom. Et eksempel er politikeren Mogens Glistrup, der gled ud i 1984, selv om han stadig lever, men han havde afsonet en fængselsdom i Horserød. Godsejer og kunstmaler Axel Jarl gled ud i 1931 på grund af en dom for homosexualitet, men i nyere tid er en vej opkaldt efter ham i Hillerød, og det lokale museum har udgivet en bog om ham og hans godser.
--Hans Christophersen 2. dec 2007, 15:13 (CET)