Diskussion:Bárður á Steig Nielsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Ideologi/holdninger[rediger kildetekst]

Der var en en artikel, hvor han blev omtalt som en, der ville føre SB i en liberal retning - specielt mht. fiskeripolitik. Er det muligt at placere ham internt i partiet? Har han sagt noget om Hjúnabandslógin efter valget? Moderne el. traditionel i sin tilgang til politik?--Batmacumba (diskussion) 24. okt 2015, 13:35 (CEST)

Jeg har ikki hørt/set ham komme med meninger om Hjúnabandslógin, den er stadig ikke kommet til behandling i Lagtinget, men forberedes stadig af administrationen. I december 2013 stod en artikel i Norðlýsið med overskriften: "Bárður Nielsen: - Vøkstur, disciplin, reformar og ríkisveiting avgerandi fyri føroyska vælferð", som betyder "Vækst, disciplin, reformer og statsstøtten afgørende for færøsk velfærd". Hvis du forstår færøsk, så kan du høre hans første tale, efter at han blev valgt til formand i dag. --EileenSanda (diskussion) 24. okt 2015, 16:32 (CEST)

Vi skal have skrevet lidt om ham. Hvor arbejdede han, før han blev valgt? Hvordan kom han ind i politik? Tidligere ungdomspolitiker, eller først interesseret som voksen?--Batmacumba (diskussion) 24. okt 2015, 13:35 (CEST)

Flyttede erhvervskarriere afsnittet fra nowiki herover.--Batmacumba (diskussion) 24. okt 2015, 13:59 (CEST)

Mellemnavn[rediger kildetekst]

Da jeg tvivler på danske kilder vil begynde at kalde ham á Steig, bør han bliver under nuværende navn.--Batmacumba (diskussion) 24. okt 2015, 13:35 (CEST)

Det blev så flyttet få minutter efter jeg skrev det... Som partiformand er BaSN klart vigtigere end Kass Nielsen, og jeg tvivler derfor på, at hans navn vil blive ændret i danske tekster. Hvis der er et hierarki ml. to personer med samme navn er der tradition for ikke at bruge mellemnavnet for den vigtigste af dem.--Batmacumba (diskussion) 24. okt 2015, 13:42 (CEST)
Ja, undskyld, jeg tillod mig at flytte artiklen uden diskussion her først. Jeg mener, at der nemt vil komme bland meller de to Bárður Nielsen, som nu begge er lagtingsmedlemmer. Siden Bárður Kass Nielsen blev fast mødende suppleant for Jógvan Skorheim, har medierne på Færøerne brugt á Steigs mellemnavn, og det gør han også selv. Steig er et stednavn fra Sandavágur, det var der lagmandsgården var før i tiden. Som formand for Sambandsflokkurin er der ret stor sandsynlighed for eller mulighed for, at Bárður á Steig Nielsen bliver lagmand på et tidspunkt. Jeg ved ikke hvor Nielsen efternavnet kommer fra, ifølge logting.fo, så hedder hans forældre ikke Nielsen til efternavn, men det gør hans kone. Nå, men altså, jeg mener i hvert fald, at artiklen om ham skal indeholde hans mellemnavn også. Mvh. EileenSanda (diskussion) 24. okt 2015, 15:18 (CEST)
Jeg mener forresten, at Bárður á Steig Nielsen er nært beslægtet med Agnar Nielsen, som vistnok er hans mors onkel, hans mor må have heddet Nielsen før, men jeg er ikke sikker. EileenSanda (diskussion) 24. okt 2015, 15:38 (CEST)