Diskussion:Blå Sommer 2009

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg tvivler stærkt på, at tilbagevendende årsmåder i diverse foreninger og grupper har encyklopædisk relevans - med mindre at der er sket noget helt usædvanligt ved et af møderne. Der er en artikel om Blå Sommer, hvilket må dække behovet. Vi har mig bekendt heller ikke artikler om de politiske partiers årsmøder fra hvert år eller om generalforsamlinger i danske virksomheder eller foreninger, selvom også de kan mønstre tusinder af deltagere og aktionærer.--KLN 31. jan 2010, 20:39 (CET)

Jeg tror du skal passe lidt på med at blande tingene sammen. Blå Sommer er en korpslejr (dvs. for alle Blå Spejdere samt en masse fra andre korps - herunder også fra udlandet) og samler omkring 20.000 spejdere fra hele verden. Derudover foregår Blå Sommer kun hvert 5. år, hvilket gør hver gang til noget helt specielt --Anigif 1. feb 2010, 02:51 (CET)
Om det er hvert 1. eller 5. år spiller ingen rolle; det særlige ved begivenheden afholdt i 2009 fremgår ikke af artiklen. Ifølge indholdet forløb alt planmæssigt efter skema - det er altså en ikke-nyhed på linje med aktiviteter på sommerskoler, højskoler, sprogskoler etc. Al respekt for spejderbevægelsen, men som jeg allerede har argumenteret for, er antallet af deltagere ikke i sig selv en garanti for relevans. Det kan tilføjes, at ingen Wikipediaer på andre sprog linker til artiklen, og kun én side, på svensk, linker til hovedartiklen Blå Sommer, som dele af denne artikel passende kan skrives ind i.--KLN 1. feb 2010, 07:11 (CET)
Vi kunne også, som Den Store Danske, nøjes med én artikel om OL, og lade være med at have de enkelte lege med... --Palnatoke 1. feb 2010, 07:27 (CET)
Måske er det lidt at sammenligne æbler og pærer. Hvis Blå Sommer er en konkurrence, fremgår resultaterne ikke. Og OL er mig bekendt fyldigt repræsenteret på de fleste Wikipediaer. Men hvis konklusionen bliver, at denne artikel er umistelig for Wikipedia, så er det naturligvis udgangen på det.--KLN 1. feb 2010, 07:45 (CET)
Der er meget få artikler der er direkte umistelige for wikipedia. De enkelte Roskilde festival-år skal også væk så, og det samme med de uendelige artikler om enkelt album ala Kategori:Kompilationer. --Santac 1. feb 2010, 09:25 (CET)
Et par eksempler på lignende arrangementer, der har egne artikler: en:2005 National Scout Jamboree, sv:Scout 2001 - og der er sikkert flere. --Palnatoke 1. feb 2010, 10:04 (CET)
Personligt vil jeg ikke stille mig til dommer for, hvad der er interessant og relevant at have artikler om i en encyklopædi. Wiki er en encyklopædi, der ikke er begrænset af plads, derfor mener jeg at der bør være mere rum til smalle emner end i traditionelle encyklopædier. Wiki har alle ligeledes (i teorien) ubegrænset adgang til, derfor bør der også efter min mening være plads til smalle emner, der måske kun interesserer en lille gruppe (som i dette tilfælde er på ca. 20.000 personer). Jeg er hverken spejder, fast festivalgænger, fast kigger af bestemte tv-serier, men jeg accepterer og anerkender at andre mennesker har disse interesser. Jeg synes derfor, at wiki skal have plads til at personer, der gerne vil søge nørdede oplysninger om hvad der skete på tidligere sommerlejre og festivaller, kan finde den slags oplysninger her. Sådanne artikler forstyrrer ikke for dem, der vil læse om "seriøse" emner, men de vil være en kærkommen oplevelse for dem, der søger disse specifikke oplysninger. Desuden tror jeg, at wiki i det lange løb vil vinde på, at folk får lov til at nørde med de ting, de føler at de virkelig ved noget om, det vil (tror jeg helt sikkert) give dem mere lyst til at bidrage med andre ting, end hvis de hurtigt får smidt en sletteskabelon på deres første artikel sammen med en påtale om de bidrage med uinteressante og uencyklopædiske nonsens. At sådanne artikler fra nye og uerfarne brugere ofte er grimme og måske er skrevet i et dårligt sprog er en helt anden sag. mvh --Ktp72 1. feb 2010, 10:37 (CET)
Jeg har nu fjernet forslaget om sammenskrivning, da det lader til, at jeg næppe får medhold i synspunktet.--KLN 1. feb 2010, 17:48 (CET)