Diskussion:Carl-Eilert Wivel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Carl-Eilert Wivel er som fader til Per Wivel og tidl. forlagsboghandler og forfatter Ole Wivel encyklopædisk interessant[rediger kildetekst]

Vi får at vide at Ole Wivel voksede op i et velhavende borgerligt hjem i København, og det er af interesse at spore familien bagud i tid og finde ud af hvad de har grundlagt formuen på. I øjeblikket aner det mig at faderen kan have stiftet Wivels Forlag. Det håber jeg at finde ud af snart, enten med andres hjælp eller evt. selv.

Det viser en af wikipedias store forcer, at det via hyperlinks er muligt at følge medlemmer i en familie bagud i tid. Og denne familie er jo ikke en hvilkensomhelst familie. Den er for det første den eneste her i landet med det navn. Endelig har rigtig mange af dens medlemmer en karakteristisk kulturel interesse, og har givet påvirket samfundet.

Endelig vil jeg nævne, at denne side, og den som jeg forventer at begynde, når jeg finder Ole Wivels bedstefader, jo ingen skade gør. det er ikke spam, men et ægte forsøg på at udnytte wikipedias forcer til at trænge til bunds i et emne, således at fremtidige interesserede i Wivel familien, lynhurtigt kan danne sig et overblik over familie-relationerne. Med venlig hilsen John Peters 27. mar 2008, 10:24 (CET)

http://www.dr.dk/skole/kulturliv/tema/dk_digtere_p-aa/wivel_ole/wivel_ole_biografi.asp fremgår det, at det var Ole Wivel, der stiftede forlaget. --Palnatoke 27. mar 2008, 10:30 (CET)