Diskussion:Carsten Niebuhr

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Carsten Niebuhr har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Carsten Niebuhr: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Ekspeditionens egentlige leder ?[rediger kildetekst]

24. jan 2007 kl. 11:32 87.60.223.9 (Diskussion) (→Den store «arabiske Expedition» 1761-67)

87.60.223.9 fjerner uden begrundelse Peter Lauridsens oplysning om at filologen Friedrich Christian von Haven var "den egentlige leder". Har nogen kendskab til den rette sammenhæng? -- Mvh PHansen 24. jan 2007 kl. 12:25 (CET)

Neutralitet[rediger kildetekst]

Afsnittet "Andre af ekspeditionens resultater" er grov POV, og i det hele taget mangler der kildehenvisninger til en del subjektive udsagn teksten igennem. --PhoenixV 4. nov 2007, 12:42 (CET)

Der er en meget simpel grund til dette. Dette er en overførsel af en artikel fra Dansk biografisk lexikon, og er egentlig et godt eksempel på tonen og den stærke subjektivitet i disse artikler. Generelt er der ikke så meget i vejen med fagligheden i artiklerne fra DBL (bortset fra måske nogle forældede oplysninger såsom at Niebuhrs værker stadig er en autoritet over Jemen), men den specielle tone gør dog at store dele af teksterne kan stå som noget fremmede for os. F.eks. omtalen af modtagelsen efter hjemkomsten er stærkt krydret, den var mildest talt køligt og ligegyldig, men for kongerøgelsens og fædrelandsfølelsens skyld bliver dette slet ikke nævnt. Jeg synes at DBL skabelonen i sig selv advarer om disse forhold og har derfor fjernet POV skabelonen. Men jeg har også rettet i teksten og gjort den mindre forherligende, selvom noget af det er svært er ændre uden en total omskrivning af hele artiklen. --Saddhiyama 8. jun 2008, 16:21 (CEST)