Diskussion:Christoff Heinrich Amthor

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Året efter, i sit 26. år, ansattes han som ordentlig professor i statsvidenskab og privatret i Kiel

Jeg beholdt her DBL's formulering ordentlig professor, men jeg har kraftig mistanke om, at der menes ordinær professor, som vist er den almindeligste betegnelse. Er der nogen, der kan be- eller afkræfte dette?--Heelgrasper 12. aug 2005 kl. 03:05 (CEST)

Modersmålet?[rediger kildetekst]

... ordentlig professor i statsvidenskab og privatret i Kiel ..... Som professor optrådte han med megen iver for den nye tids ideer; han brugte endog modersmålet ved enkelte af sine forelæsninger og udgav skrifter på det

Er det utidig nysgerrighed at spørge om "modersmålet" skal betyde dansk eller tysk? -- Sebastjan 05. feb. 2006 kl. 10:45 (CET)

Yderst relevant spørgsmål, hvor DBL i førsteudgaven ikke er særligt oplysende. Sædvanligvis bruges modersmålet i DBL (første udgave) om dansk, men når der netop er tale om universitetet i Kiel og Amthor angiveligt fik sin interesse i modersmålet fra de:Christian Thomasius er det nærliggende at tro, at der er tale om tysk. En søgning blandt KB's samlinger tyder også på, at han udgav skrifter på tysk, ikke dansk. Jeg kunne formode, at DBL i tredje udgave nok er lidt mere præcis, men den har jeg ikke lige ved hånden. --Heelgrasper 5. feb 2006 kl. 18:48 (CET)