Diskussion:DONG (drikkespil)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det kan selvfølgelig altid diskuteres, om denne eller hin artikel har almen interesse.

Mht. DONG havde det åbenbart så meget almen interesse, at DRs P1 lavede et 15 minutters radioprogram i serien Danmarksbilleder om den dong-klub, jeg er medlem af, som blev sendt i november 2006. Det kan høres her: [1]

Der er en del fra min generation, der er opvokset med tipsfodbold i fjernsynet, som kender spillet eller har hørt om det, så derfor skønner jeg, at det har almen interesse. Og jeg mener også, at det er en særlig dansk tradition, som derfor bør beskrives.

--Glerup 16. jan 2007 kl. 11:56 (CET)

Jeg er tilbøjelig til at være enig. Det er fjollet, mærkeligt og ikke noget, jeg selv tager del i, men det er ikke desto mindre en meget kendt del af dansk kultur (dog nok kun blandt danskere). Jeg finder det ganske notabelt. Hele dong-begrebet bør dog forklares i forhold til dong-lyden i fjernsynet under lørdagskampen. BT har også en SMS-service, som hedder DONG, som har samme baggrund. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 16. jan 2007 kl. 12:03 (CET)
Det er helt klart relevant selvom det ikke er noget jeg selv har været med til. Men det står jo for mig som en del af mytologien bag det hedengangne "tipslørdag" så vidt jeg husker. Jeg fjerner sletningsskabelonen. --Morten LJ 20. jan 2007 kl. 14:27 (CET)

DONG er selvfølgelig relevant![rediger kildetekst]

DONG spillet har sikkert ikke længere samme aktive udbredelse som tidligere pga. manglende dækning fra DR af engelske lørdagskampe i fodbold? Men det er et stykke dansk kulturarv, som vi i hvert fald er nogle der stadig holder i hævd. DONG begrebet findes dog stadig aktivt i DR regi - se blot DR sportens forside, hvor overskriften DONG-bold fører til målscoringer fra fodboldkampe. DR har så vidt vides også taget patent på den berømte DONG lyd fra deres originale TV program "Tipslørdag", hvor man f.eks. kunne høre Tommy Troelsens hilsen til DONG klubberne lige før en kamp - "skål og god fornøjelse". TV-3 har også interesseret sig for emnet og har haft et indslag fra Århus med en DONG klub i aktion. Ethvert TV program med nationale fodboldkampe og respekt for sig selv har deres egen DONG lyd, når de viser resultater fra andre kampe der spilles samtidig. Det er selvfølgelig ikke kun til ære for DONG klubber, men mest tippere og oddsere - det er dog uden tvivl en tradition der bunder i den originale "Tipslørdag", hvor mange i hvert fald dengang i 90'erne har prøvet at spille DONG. Danskerne elsker stadig fodbold og øl, så det er slet ikke umuligt at DONG bliver et moderne spil igen. Premier League licensen udbydes vist hvert 3. år, så hvem ved om ikke TV-3 løber med kontrakten en skønne dag for næsen af Canal+. Dermed vil muligheden igen opstå for et endnu bredere publikum der kan spille DONG kl. 16 på en lørdag eftermiddag. Alt i alt - DONG spillet er ikke et for snævert emne til Wikipedia - som det hævdes. Det er ikke finkultur og ikke for snobber, men snarere "drengerøvskultur". Det gør det vel ikke nødvendigvis mindre relevant eller interessant!