Diskussion:Den Europæiske Menneskerettighedskonvention

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1950'erne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1950'er-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener, at titlen "Genevekonventionen" er meget uheldig i denne forbindelse, fordi man i almindelighed med denne betegnelse henviser til de fire konventioner fra 1949 (med senere protokoller), som omhandler reglerne for krigsførelse, om internationalt Røde Kors etc. Dømmende myndighed på dette område er den internationale domstol i Haag.

Artiklen her omhandler konventioner, som officielt hedder: Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms. (Den europæiske menneskerettighedskonvention). Den er dateret 4. november, 1950 og udarbejdet og administreret under Europarådet (med den europæiske menneskerettighedsdomstol som dømmende myndighed). Det er noget andet end Geneve-konventionen.

Så der bør ske en omdøbning af navnene. --Sir48 (Thyge) 22. maj 2005 kl. 14:00 (CEST)

Under artikel 12 nævnes det, at "Domstolen har forsvaret sig med at artiklens intention var at gælde traditionelle ægteskaber."

Det er vel en fortalelse. Domstolen har ikke forsvaret sig selv. Det har den ingen grund til, da den er en juridisk instans, som i denne sammenhæng har foretaget en vurdering.

Det bør derfor omkskrives til "Domstolen har vurderet at artiklens oprindelige intention gjaldt traditionelle ægteskaber."

mvh.

Per Holbo