Diskussion:Diakon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Den protestantiske kirke virker som en unødvendig upræcis formulering. Enten må der være tale om de protestantiske kirker eller enkelte af disse, der i så fald bør navngives. I øvrigt ville artiklen have gavn af at blive tilføjet information fra artiklen i Salmonsens (her) og den tætte sammenhæng med den danske betegnelse degn bør forklares, jf. artiklen i Salmonsens om degne (her).--Heelgrasper 11. sep 2005 kl. 18:37 (CEST)

Det virker fejlplaceret, for mig, at placere en sygeplejeskabelon på et hverv, der overvejende er gejstligt. Jeg tror, skabelonen skyldes den næsten i en parentes nævnte diakonissestiftelse, der uddanner sygeplejersker - men ville skabelonen så ikke gøre mere fyldest i en artikel specifikt om disse? Jeg er desværre ikke belastet af tilstrækkelig viden om hverken diakoner eller diakonisser til at føle mig kvalificeret til at foretage en evt. flytning / omskrivning...--Lindblad 31. dec 2007, 00:38 (CET)

Diakoner og diakonisser er også plejepersonale, hvis jeg har forstået konceptet ret. Jeg har ryddet lidt op i artiklen. Den kan udmærket bruge mere om diakonuddannelsen i Danmark og andre steder. --Palnatoke 31. dec 2007, 01:09 (CET)
Hele problemet er nok, at artiklen kun beskriver diakonen som "præstens hjælper". Hvis man f.eks. ser på Undervisningsministeriets egen beskrivelse på ug.dk af hvervet som diakon/diakonisse, står der følgende: "Diakoner eller diakonisser er særligt uddannet plejepersonale, der ud over deres faglige uddannelse som fx social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller sygeplejerske har en særlig kirkelig uddannelse." [1]. Hér bliver diakoner og diakonisser direkte beskrevet som sygeplejepersonale – derfor er sygeplejeskabelonen på sin plads. Men hele artiklen bør nok omskrives, således at den nutidige betydning af diakon/diakonisse som sygeplejeperson bliver fremhævet mere i stedet for at fokusere på diakonens plads i oldtiden. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 31. dec 2007, 01:15 (CET)
Den "nutidige betydning" er primært relevant i en gruppe kirker i en gruppe lande her på nordsiden af det europæiske kontinent - diakoner andre steder er primært kirkelige. Derfor er det fornuftigt at have den historiske (og generelle) betydning først. Når/hvis vi får stof nok om diakoner og diskonisser i plejesektoren, vil det være fornuftigt at udskille en sådan artikel. --Palnatoke 31. dec 2007, 01:22 (CET)