Diskussion:Egernførde Fjord

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fjordens danske betegnelse er ifølge slesvignavne.dk Egernførde Fjord hhv. Egernførde Bugt.

[1] [2], venlig hilsen --Peterhansen 25. okt 2006 kl. 19:25 (CEST)

Henning Dehn-Nielsen skriver i Sydslesvig på kryds og tværs, 1991, s. 119 under "Egernførde": "Byen, der på tysk hedder Eckernförde og på dansk også Egernfjord og Ekernførde, har i vore dage et indbyggertal på omkring 24.000 i kommunen. Den har en smuk beliggenhed i en bakket og skovrig egn inderst i den 7 km lange og 4 km brede Egernførde Fjord/Eckernförde Bucht". Jeg skal se om jeg kan finde Hector Boecks danske kort over Sydslesvig.

Google-resultater:

  • Egernførde bugt - 118 træffere
  • Egernførde fjord - 126 træffere

---Ahk 29. jul 2007, 13:58 (CEST)

Hector Boeck: Kort over Sydslesvig 1:200.000, Geodætisk Institut 1950, skriver Egernförde Fjord. Begge navne lader til at være brugelige. --Ahk 29. jul 2007, 14:06 (CEST)