Diskussion:Ektoplasma (parapsykologi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvis der kendes andet end bedrag i disse sager, kan I vel skrive om det. Men det gør der jo ikke. Tværtimod kendes en del svindel, som man bl.a. kan læse om her: http://da.wikipedia.org/wiki/Medium_%28person%29 "Andre kendte medier er Anna Melloni Rasmussen.[1] Fru Melloni blev grebet i at skrive på en "åndetavle" med fødderne - det blev filmet under bordet. Einer Nielsen [2] var hovedattraktionen under den første internationale konference for psykisk forskning, der blev afholdt i København i 1921, men blev i 1922 afsløret som svindler. Under Nielsens seancer var der ud af hans krop strømmet "ektoplasma", hvori ånderne kunne materialisere sig. En dansk videnskabelig komité sagde god for hans evner. Han rejste så til Norge, hvor videnskabsmænd syede ham ind i en hvid dragt, hvori der var klippet huller til øjne og mund og bandt hans arme og ben til en stol. Man havde nemlig fattet mistanke om, at han skjulte "plasmaet" i sin endetarm. I løbet af seancen lykkedes det Nielsen at få en hånd listet fri, og "ektoplasmaet" ført op til munden. Men det brune spor på den hvide dragt afslørede ham. Skandalen havnede på alle avisforsider. Det var et hårdt slag for den komité, der havde sagt god for ham, og folk mistede i stor grad interessen for spiritisme, der ellers havde været noget af en modesag.[3] Den norske komité, der senere afslørede ham, bestod blandt andet af psykiateren Johan Scharffenberg [4], der gav Nielsen diagnosen psykopat."(Skrev 87.57.193.220 (diskussion • bidrag) 23. jan 2012, 23:08. Husk at signere dine indlæg.)