Diskussion:Esbjerg Fredsbevægelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne artikel virker som en reklame for Esbjerg Fredsbevægelse (den er sågar skrevet i jeg/vi-form). Desuden skal artikler i Wikipedia være skrevet fra et neutralt synspunkt. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. jul 2005 kl. 16:57 (CEST)

Der er også umiddelbart tale om copyvio, da hele teksten er hentet fra http://www.peaceweb.dk/ (under "kort om os". Der er dog muligvis et mindre problem, da det sikkert er samme person, der har skrevet teksten der, som har indsat den her.--Heelgrasper 16. jul 2005 kl. 17:11 (CEST)

Ok så er den omskrevet. Reklame? Siden indeholder ingen fejl. Det er fakta oplysninger om Esbjerg Frdsbevægelse. Og ja jeg har skrivet begge sider, så det er vel ikke noget problem. Poul Eck Sørensen

"Vi" og "vort" optræder stadig i artiklen. Når du direkte opfordrede folk til at melde sig, ind er der ingen grund til at du stiller dig undrende over, at det blev betragtet som reklame.--Heelgrasper 16. jul 2005 kl. 17:47 (CEST)

Jeg har gjort mit bedste for at fjerne vi og vort og der er ikke længere opfordring til at melde sig ind. Jeg skal indrømme at jeg tænkte at det var en neutral side, "siden om os", men nu er der kun fakta tilbage. Poul Eck sørensen

Jeg har fjernet de sidste "vi" og "vor", og delvis omskrevet dele af artiklen. I den omskrivning er der røget enkelte ting ud. Noget af det fordi det var gentagelser (fx imellem afsnittene om det internationale engagement og grundlaget for bevægelsen), andet fordi det gav en mere detaljeret præsentation af andre organisationer, end der er behov for her. Artikler om de internationale organisationer er mere end velkomne, og der passer det fint ind:) Enkelte sætninger (få) slettede jeg, fordi de ikke var NPOV (Neutral Point Of View), men tag det endelig op her på diskussionssiden, hvis du synes, at jeg har slettet noget, der skulle have haft lov at blive. Så kan andre få lov at give deres mening, og jeg kan begrunde lidt nærmere, hvorfor lige præcis det blev slettet.
Som artiklen er nu, synes jeg godt, at vi kan slette vores POV- og reklame-skabeloner fra artiklen. Jeg vil bare gerne lige have andre til at kigge på den og sige, at de er enige.--Heelgrasper 16. jul 2005 kl. 19:14 (CEST)
Enig --Malene Thyssen 16. jul 2005 kl. 22:07 (CEST)
jooo... den nærmer sig da. Jeg synes ikke, den er helt fri for at være POV og reklamerende, men måske kan det passere.--Sir48 (Thyge) 16. jul 2005 kl. 22:42 (CEST)
Hmm det kommer nok af, at det i dette tilfælde vist er en fra foreningens egne rækker, der har skrevet artiklen - et princip vi ellers normalt ikke godtager! Med lidt finpudsning og evt en udenforståendes vinkel på emnet tror jeg godt det kan gå. Mvh Malene Thyssen 16. jul 2005 kl. 23:17 (CEST)
Det stikker mig en anelse i øjnene at banneret fra hjemmesiden bringes i artiklen. --Jørgen 17. jul 2005 kl. 05:54 (CEST)
Se diskussion af billedet (Poul Eck Sørensen 17. jul 2005 kl. 12:11 (CEST))

Fred er fravær af krig[rediger kildetekst]

Fred er for Esbjerg Fredsbevægelse mere end fravær af krig....  

Det er vist en sætning, der ikke holder for en logisk prøvelse.--Sir48 (Thyge) 16. jul 2005 kl. 22:39 (CEST)


Jeg finder ikke at der er fred, fordi der er fravær af krig[rediger kildetekst]

Fredsforsker Jan Øberg siger: Fred er at løse konflikter med mindst mulig brug af vold. Ud fra denne definition har Israel ikke fred, men de er vel heller ikke i krig. (Poul Eck Sørensen 17. jul 2005 kl. 00:10 (CEST))

Nej, de må vel være i konflikt. Som de nok efter deres opfattelse løser med mindst mulig brug af vold.--Sir48 (Thyge) 17. jul 2005 kl. 00:15 (CEST)

Jeg tror ikke, at der er mange der finder, at det er med mindst mulig brug af vold, hverken i Israel eller udenfor. (Poul Eck Sørensen 17. jul 2005 kl. 00:36 (CEST))

I den engelske udgave betragter man fravær af krig, som en simpel og snæver definition se: http://en.wikipedia.org/wiki/Peace og kommer da også med andre bud (Poul Eck Sørensen 17. jul 2005 kl. 01:43 (CEST))

Er det ikke fakta oplysninger der er tilbage? (Poul Eck Sørensen 15. aug 2005 kl. 18:30 (CEST))

Jeg har nu omredigeret siden en del og derfor fjernet POV- og QA-markeringerne. Du er velkommen til at kontrollere, at ændringen ikke har medført fakturelle fejl. Kunne du iøvrigt ikke lokkes til at skrive lidt på artiklerne om de røde links under "samarbejde", bl.a. artiklen om Haag-apellen, som er vigtig for jer? --Sir48 (Thyge) 16. aug 2005 kl. 05:05 (CEST)

Det vil jeg gerne men det tager lang tid, da der er 50 punkter i Haag-apellen. Dokumentet er stadig politisk aktuel og vil altid have en historisk interesse, da konferencen er afholdt på 100 året for verdens første internationale fredskonference, og dokument er udarbejdet på verdens største fredskonference med ca. 10.000 deltager, heriblandt: bl.a. Nilson Mandela, Desmon Tuto og Kofi Annas.

Forslag - til det internationale vil jeg gerne have med at:

Esbjerg Fredsbevægelse arbejder på at støtte Borgmestre for Fred i deres arbejde for en atomvåbenfri verden år 2020. Derfor forsøger de at få borgmestre i Damark til at tilslutte sig denne organisation.

(Poul Eck Sørensen 17. aug 2005 kl. 22:04 (CEST))

Der står i artiklen, hvad I arbejder for - noget fremtidigt vil efter min mening virke som en opfordring gennem wikipedia, som der ikke kan medvirkes til. --Sir48 (Thyge) 17. aug 2005 kl. 22:13 (CEST)

Esbjerg Fredsbevægelse tog inittiativ til dannelse af Danmarks Fredsråd[rediger kildetekst]

det var Esbjerg Fredsbevægelse der indkaldte til forbereden møde af dannelse af Danmarks Fredsråd, se evt. Kvinder for Fred, Køkkenrullen nr. 3, 2003, http://www.kvinderforfred.dk/