Diskussion:Feng Shui

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kina Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kina, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kinarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hej Hvide Tiger, jeg har bemærket at du redigerer i artiklen Feng Shui, her har du bla. indsat et link til http://www.denhvidetiger.dk/, et link som jeg og en anden bruger har fjernet 2 gange da vi ikke accepterer reklame. Du har også fjernet en bemærkning om manglende videnskabeligt belæg for metoden. Hvis du ikke mener denne bemærkning skal være der bør du tage det op på artiklens diskussionsside Diskussion:Feng Shui. Jeg vil i øvrigt også bede dig om at bruge beskrivelsesfeltet til at beskrive dine ændringer (så vi andre kan følge med) og knappen forhåndsvisning så du kan se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, uden at skulle gemme dem. --Morten LJ 23. sep 2007, 15:33 (CEST)


Hej Morten LJ, Tak for din response. Jeg kan godt se at det er problematisk at sætte mit eget link på. Jeg ville dog ønske at man kunne finde en artikel om den vestlige form for feng shui, som man kunne linke til i stedet, så alle links ikke kommer til at handle om, hvordan man laver Feng Shui i østen. Sætningen om det manglende videnskabelige bevis har jeg fjernet, fordi jeg bare synes det mistænkeliggør begrebet Feng Shui, og at det i virkeligheden er unødigt. Det er jo de færreste "produkter" ud over måske lige de medicinske, der kan levere et videnskabeligt bevis på deres effektivitet. F.eks. er det vel ikke bevist, at man bliver klogere af at lære aviser, gladere af at høre musik eller lignende, men forekommer vel meget logisk, og det manglende videnskabelige bevis er jo ikke noget man efterspørger i relation til disse produkter. På samme måde forekommer det mig helt logisk at farver, former, materialer, lys og lyd påvirker de mennesker, der udsættes for det. Med andre ord at vi mennesker påvirkes af vores omgivelser på forskellig måde. Nogle typer omgivelser får os til at blive mere afslappede, andre mere stressede. Det forekommer mig også logisk at brugen af symboler kan indfluere på menneskers tanker, og det er jo det Feng Shui handler om - at sørge for at ens omgivelser i form af hjem eller arbejdsplads sender de signaler til os, som vi har brug for. Vedrørende beskrivelsesfeltet skal jeg se hvad jeg kan gøre, men jeg er ikke nogen haj til computeren, så bær over med mig hvis det ikke lige lykkes de første gange.

Hilsen Den Hvide Tiger

Bare rolig, vi vil til enhver tid være overbærende, der er jo også meget at lære ;-). Med hensyn til det videnskabelige så kan mange af de ting du nævner rent faktisk bevises videnskabeligt, det er dog ikke nødvendigvis let. Du nævner selv medicinske produkter som et eksempel på noget som du mener kan bevises videnskabeligt, her vil jeg bemærke at det i artiklen rent faktisk påstås at Feng Shui har en positiv indvirkning på sundheden. --Morten LJ 24. sep 2007, 12:23 (CEST)

Hej igen, Hvis det er ordet "sundhed", der kan misforstås, vil jeg foreslå at fjerne det. Jeg tror på at Feng Shui indretning kan give f.eks. bedre søvn og bedre spisevaner, hvis det er det konsulenten fokuserer på, men hvis folk har brækket et ben eller fået cancer, tror jeg de har brug for en læge og ikke en Feng Shui konsulent. Jeg er godt klar over at nogle mennesker, er af den opfattelse af Feng Shui virker som en slags overjordisk trylledrik, men frem for at stille alle, der beskæftiger sig med Feng Shui i et lidt suspekt lys, synes jeg det er bedre at skrive at nogle tror Feng Shui har en magisk/overjordisk virkning, mens andre tror på at omgivelserne påvirker vores psyke og derigennem influerer på mange forskellige aspekter i vores tilværelse. Hilsen Den Hvide Tiger

Jeg kan sagtens se dit argument og det med sundhed må / bør blive stående da det selvfølgelig er et essentielt element uden det nødvendigvis betyder at det kan kurere brækkede ben. Det er bare vigtigt at de egenskaber som Feng Shui (måske) har bliver fremsat som påståede egenskaber. --Morten LJ 24. sep 2007, 13:59 (CEST)

Artiklen har på nuværende tidspunkt nogenlunde de oplysninger og kilder der skal til for overfladisk at kunne forstå Fengshui eller at gå videre med at finde både akademiske og populære oplysninger til en opgave. Det er navnlig linket til Stephen Field der er værdifuldt. Larsbo c 4. jul 2011, 10:15 (CEST)

Skal der virkeligt stå "Se link neden for" i artiklen?[rediger kildetekst]

Er det virkeligt korrekt, at der skal stå "Se link neden for" i artiklen? Wikipedia er et opslagsværk på internettet. Hvorfor er en inline reference, eller et hyperlink, ikke den rette vej at gå?