Diskussion:Flammepunkt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En mangel el. ny artikel?[rediger kildetekst]

Der gør sig det spændende forhold gældende, at hvor benzin har et lavt flammepunkt og derfor umiddelbart brænder, hvis man smider en brændende tændstik ned i det, og dieselolie har så højt et flammepunkt, at det ikke bryder i brand, så spiller mætningen også en rolle. I en lukket benzintank vil mængden af benzindampe være så stor, at blandingen ikke kan antændes. Men for en dieseltanks vedkommende er luften ikke overmættet, så hvis en dieseltank opvarmes ved ild udefra, kan flammepunkt og antændelsestemperatur nås før overmætning indtræffer. En dieseltank på et brændende køretøj er altså mere tilbøjelig til at eksplodere end en benzintank.

Der står ikke umiddelbart noget om det i Lærebog i brandtjeneste, men emnet kunne give anledning til en egen artikel om mætning/antændelsesgrænser, hvis vi kan finde noget tekst at henvise til.

Jeg var i CF engang for længe siden. Sådan noget er åbenbart ikke til at glemme. Lige som den med petroleum og en brændende tændstik var "fejlen", der afslørede forbryderen i en Colombo-episode engang.Ditlev Petersen (diskussion) 8. maj 2017, 23:49 (CEST)[svar]