Diskussion:Frederik 8.

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg:

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Still a Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

-- CommonsTicker 8. aug 2008, 16:21 (CEST)

>> Kongens høje alder og ringe helbred, samt det faktum, at Kongen døde blot et kvarter efter at have forladt sit hotel giver imidlertid al grund til at antage, at disse var uden hold i virkeligheden. <<

detta är nog önsketänkande eller medvetet ren historieförfalskning. kolla med polisrapporten och vittnesförhör i hamburg.(Skrev 81.231.157.70 (diskussion • bidrag) 23. mar 2010, 23:22. Husk at signere dine indlæg.)

'til Danmark' eller 'af Danmark'[rediger kildetekst]

I Danmark er der den tradition, at der skelnes mellem prinser og prinsesser "til Danmark" og prinser og prinsesser "af Danmark". De der bærer prædikatet prins "til Danmark", er alle de prinser, der indgår i arvefølgen; danske prinser, der ikke indgår i arvefølgen har prædikatet prins "af Danmark". De der bærer prædikatet prinsesse "til Danmark", er alle de prinsesser, der indgår i arvefølgen, hvorimod danske prinsesser, der ikke indgår i arvefølgen har prædikatet prinsesse "af Danmark", dog har der været skiftende praksis og tradition gennem tiden, om en prinsesse, der er gift med en prins til Danmark, også selv bliver tituleret som prinsesse til Danmark.

Dette ses mere konkret i "Thronfølgelov for det Danske Monarchi" af 31. juli 1853, hvori der i Artikel I står:

Artikel I. Saafremt det fra Kong Frederik den Tredje paa Sværdsiden nedstammende mandlige Afkom, som ifølge samme Konges under den 14de November 1665 givne Kongelov har Arveret til den Danske Throne, efter Guds urandsagelige Villie maate uddøe, skal al Arveret efter bemeldte Kongelovs Artikler 27-40 være ophævet, og kun Mand af Mand, med Udelukkelse af Qvinderne, være arveberettiget til de under Vort Scepter forenede Lande. Thronfølgen skal da udi samtlige disse Lande gaae over paa Vor høitelskede kjære Frænde, Hans Højhed Prinds Christian af Slesvig-Holsteen-Sønderborg-Glücksborg, hvem Vi fra nu af ville have tillagt Navn af Prinds til Danmark, og paa hans mandlige Afkom med hans Gemalinde, Vort høitelskede kjære Sødskendebarn, Hendes Højhed Prindsesse Louise Wilhelmine Frederikke Caroline Auguste Julie af Slesvig-Holsteen-Sønderborg-Glücksborg, nu Prindsesse til Danmark, født Prindsesse af Hessen. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 6. jul 2021, 10:58 (CEST)