Diskussion:Free To Choose

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Selvstændig artikel om Free To Choose er udarbejdet og har encyklopædisk relevans pga. den enestående placering rockgruppen har i kulturpolitisk forstand indenfor politisk musik i Danmark.

Free To Choose kan ikke regnes for en "notabilitet" og selvstændig artikel skal derfor bevares.

Det skal tilføjes, at jeg efter at have sendt link om denne artikel til kulturminister Brian Mikkelsen har fået denne tilbagemelding.

"Jeg har lige været inde og læse din tekst på wikipedia. Flot tekst. Godt gået. Men jeg kan ikke se, hvordan man skriver en anbefaling." Bruger:Ftcfan

Grunden til, at jeg indsatte skabelonen var fordi jeg var ude af stand til at finde omtale af gruppens bedrifter (eller mangel på samme). Hvis de udelukkende har udgivet et enkelt album, så mener jeg, at ihvertfald deres kommercielle succes vist er begrænset. Netop derfor kunne jeg godt tænke mig at se anden omtale af dem, der illustrerer, at denne musikgruppe er interessant..
At kulturministeren synes det er en god artikel er sagen fuldstændig irrelevant, da hans mening om indholdet ikke er en vurderingsparamter.
Jeg genindsætter skabelonen om notabilitet, da diskussionen endnu ikke er afsluttet. --|EPO| 5. jan 2008, 16:57 (CET)

Jeg mener, at kulturministerens vurdering af om Free To Choose er kulturpolitisk interessant er mere relevant end, hvad en "23 årig knægt" mener. Det lyder til at du ikke husker meget om den kolde krigs kulturkampe? Det er således gruppens politiske succes særligt blandt unge borgerlige, der skal vurderes. Men jeg har da respekt for din ekstremt kapitalistiske indstilling om, at hvad der ikke har nogen kommerciel succes slet ikke er relevant. Hvis der dog alligevel er andet end kommerciel succes når vi taler politisk musik, kan man f.eks. finde følgende referencer til gruppen på internettet den dag i dag ved at google:

Jeg har nu tilføjet citater fra, hvad den trykte presse skrev om udgivelsen af CD'en tilbage 1996 under diskografien. Bruger:Ftcfan

Dit citat rummede intet om ministerens vurdering af, at gruppen er kulturpolitisk interessant. At han synes du har skrevet en spændende artikel tæller lige så meget som enhver anden. Encyklopædisk relevans vurderes ikke på, hvor spændende en artikel man kan skrive om emnet.
Jeg har ikke skrevet, at manglende kommerciel succes gør dem irrelevante. Derimod har jeg efterlyst øvrig omtale, der kan belyse emnet bedre, når de jo ikke ligefrem præger hitlisterne. Og netop Google har jeg skam prøvet - men uden at finde omtale andre steder end i omtalte Wikipedia-artikel. Således finder jeg det oplagt at efterspørge alternative kilder. --|EPO| 5. jan 2008, 17:37 (CET)

Har via google fundet disse referencer til gruppen på blogs mv. den dag i dag : (søg på "free to choose" inde på siderne)


Det er ganske korrekt referencer til gruppen.. Der refereres til dem i en given sammenhæng om noget helt andet. Men decideret omtale kan man næppe kalde det. Så jeg er ikke blevet klogere på deres popularitet (før og nu), salgstal, kultstatus (nok mest nu) eller andet. Jeg savner en decideret omtale af gruppen i f.eks. et nyhedsmedie, hvor der fortælles om dem og måske endda deres historie. --|EPO| 6. jan 2008, 17:40 (CET)

I forhold til mange af de øvrige danske rockbands, der er beskrevet her, mener jeg jvf. bandets kultstatus i snart tre årtier fortsat, at artikel er relevant. Jeg kan ikke på internettet finde nogen af de artikler du efterspørger. Jeg ved at der var en forside artikel på en af Politikens sektioner tilbage i 1996 og at der var en række anmeldelser i forbindelse med bandets CD udgivelse i øvrige aviser. Jeg kender ikke salgstal, men finder det som nævnt tidligere mindre relevant, da det jo netop er et kultband og ikke et popband. Om deres popularitet i dag kan jeg kun sige, at jeg ved de fortsat har en vis kultstatus, og at der f.eks. er en "Free To Choose fangruppe" på www.facebook.com. Bruger:Ftcfan

Her er vist en diskussion, som jeg har glemt. At anvende facebook til at vurdere populariteten på et fænomen er ikke nogen god ting. facebook er et meget flytigt medie og der er hverken ære eller skam i at have en fangruppe der.
At gruppen er blevet omtalt på forsiden af en af Politikens sektioner (kultursektion måske?) tæller bestemt på den positive side. Ligeledes at landsdækkende aviser finder det værd at anmelde deres udgivelse.
En del af materialet i den nuværende artikel hører ikke hjemme her og derfor vil jeg nu foretage en oprydning i artiklen. --|EPO| COM: 7. okt 2010, 17:25 (CEST)