Diskussion:Gaskammer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gaskammer i Nordkorea?[rediger kildetekst]

Før stod der skrevet at man anvendte gaskamre i Nordkorea mod handicappede og andre. Er dette bevist? Der er jo intet grundlag for denne påstand. Dog ved man det med sikkerhed, at det blev brugt i Auschwitz. Men at det bruges i Nordkorea er altså en tom påstand. Anders 24. jul 2008, 01:24 (CEST)

Muligvis er det en fejlskrivning og betydningen var i virkeligheden at Nordkorea bruger gaskamre på samme måde som USA? Det er tilsyneladende Ultraman der har tilføjet kommentaren om Nordkorea, så han kan måske forklare det. --Saddhiyama 24. jul 2008, 01:34 (CEST)

Uheldig blanko-brug af ordet henrettelse[rediger kildetekst]

Jeg anerkender, at det måske kan være svært at skelne mellem henrettelse, likvidering, drab og mord, når det engelske ord "execution" skal oversættes til dansk, men som regel vil det fremgå af sammenhængen.

Nazisternes brug af gaskamrene var mord, ikke henrettelser. Brug af ordet "henrettelse" implicerer en formel retssag med anklager, forsvarer og dommer. Ellers skal ordene drab eller mord bruges. Til nøds likvidering. Pxyaeq (diskussion) 10. apr. 2024, 18:32 (CEST)[svar]