Diskussion:Grauballemanden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Som ved Tollundmanden (se Diskussion:Tollundmanden) har jeg lyst til at fjerne hele "se også"-afsnittet. Er der nogen protester? --Heelgrasper 6. mar 2007 kl. 23:32 (CET)

Fuld støtte herfra. --Broadbeer 6. mar 2007 kl. 23:41 (CET)

Der ser ud til at herske lidt forvirring om dateringen. Når artiklen sige "Ifølge den på det tidspunkt nyligt opfundne kulstof 14-datering blev han bestemt til at være fra omkring 290 f.Kr." må det vist stamme fra den eksterne henvisning til hjemmesiden fra Moesgård Museum, hvor der står: "En kulstof 14-datering har vist, at Grauballemanden døde omkring år 290 f.Kr." Det forekommer mig, at der kunne være tale om en senere kulstof 14-datering, for som angivet skriver Glob, at den første datering gav 210-410 e.Kr. og nævner intet om en evt. anden datering. En anden bog, som jeg dog ikke har helt tiltro til, da der flere steder kludres lidt rundt, Klaus Ebbesen: Døden i mosen, Carlsen:København 1986, angiver på s. 57 dateringen til ca. 55 f.Kr.

Er der nogen, der evt. kunne klargøre det lidt? Jeg har indtil videre blot føjet en note til om, at Glob skriver noget andet end artiklen her, men det er ikke helt tilfredsstillende. --Heelgrasper 8. mar 2007 kl. 01:55 (CET)

Jeg opdagede tilfældigvis, at jeg havde en bog på hylden, der kunne afklare problemet. Forhåbentlig giver det mening nu som jeg har formuleret det. --Heelgrasper 8. mar 2007 kl. 02:26 (CET)