Diskussion:Gunner (biskop i Ribe)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den biskop Gunner, jeg kender, var biskop i Viborg 1222-1251. Nu har jeg ikke lige min bisperække ved hånden, men den her artikel har da vist næsten lige så mange fejl som den har ord.--Heelgrasper 13. maj 2005 kl. 11:53 (CEST) Rettelse: Jeg har nu fundet en bisperække fra Ribe, hvor biskop Gunner i Ribe optræder. Jeg vil dog fastholde, at det ikke er den biskop, jeg forventer at finde under en artikel om bisp Gunner.--Heelgrasper 13. maj 2005 kl. 11:59 (CEST)


Det kan godt være, at jeg bare er i brokkehjørnet i dag, men jeg synes, at denne artikel lynhurtigt er ved at udvikle sig til noget rod. Den beskriver nu to forskellige biskopper, der sagtens kunne have hver deres artikel i stedet. Og jeg aner ikke, hvorfor Ribe-bispen beskrives som "indflydelsesrig". Han skilte sig næppe ud fra de øvrige danske bisper, hvilket derimod bispen i Viborg gjorde.--Heelgrasper 13. maj 2005 kl. 12:18 (CEST)

Jeg forsætter enetalen og konstaterer, at rodet ikke er blevet mindre af, at artiklen Bisp Gunner af Viborg blev oprettet. Jeg foreslår, at vi får renset denne artikel for alt om Viborg-bispen og flytter den til en titel tilsvarende den om Viborg-bispen. Evt. kan denne titel bruges som en flertydig artikel, der henviser til de to artikler.--Heelgrasper 13. maj 2005 kl. 13:08 (CEST)

"af Ribe" eller "i Ribe"[rediger kildetekst]

Jeg kan se på den originale tekst fra Jydske lov, at hans navn bliver omtalt som "Biskop Gunner i Ribe". Burde artiklen ikke også hedde det? --Maitch 18. maj 2005 kl. 00:40 (CEST)

Det kan man godt argumentere for. Jeg har ikke rigtig kunnet finde noget om standarder på området, men formen "bisp af xx" bruges fx her og i Danmarks Riges Breve (fx her). Formen "bisp i xx" bruges flere steder og er muligvis mere anvendt, men det er næsten umuligt at lave en fornuftig test på google, fordi der også er andre sproglige forbindelser, hvor "bisp i" og "bisp af" anvendes.
Nu vi er ved det burde vi nok også lave en navnegivningsregel omkring "bisp" og "biskop". Artiklen her kunne jo lige så godt hedde Biskop Gunner af Ribe.--Heelgrasper 18. maj 2005 kl. 01:45 (CEST)
Jeg har forsøgt at google de to navne og fik følgende resultater:
  • "Bisp Gunner" - 48 sider
  • "Biskop Gunner" - 94 sider
Hermed kan vi konkludere at "Biskop Gunner" er den mest populære. Herefter fortsatte jeg eksperimetet:
  • "Biskop Gunner af Ribe" - 4 sider
  • "Biskop Gunner i Ribe" - 16 sider
Jeg foreslår hermed, at sidens navn bliver omdøbt til "Biskop Gunner i Ribe", hvor vi opretter omdirigeringer fra resten af navnene. --Maitch 18. maj 2005 kl. 18:56 (CEST)
Det kan jeg personligt sagtens leve med. Husk lige at rette bisp Gunner af Viborg og bisp Gunner i samme omgang.--Heelgrasper 18. maj 2005 kl. 19:07 (CEST)