Diskussion:Højmose

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener at huske (fra Axel Garboe, Geologiens historie i Danmark, I-II (1959-61)) at bl.a. Københavns brændselsforsyning endnu ind i 1800-tallet var beroende af tørv som gravedes i moser i Nordsjælland og som bønderne kørte til byen og falbød i gaderne (de råbte "Tørre! Tørre!"). Geologerne var interesserede i spørgsmålet om det tempo hvori moserne kunne gendanne tørven efter at en del af den var blevet fjernet.

Om talen specielt var om højmoser står mig ikke klart. Ejheller om dette specielle forhold hører hjemme i denne - interessante - artikel.

Sebastjan 13 jan 2004 kl. 12:00 (CET)

Tak for din interesse. Med tiden håber jeg at komme til at lave tilsvarende om andre af vore biotoper, - men det tager jo tid. Og jo, dine oplysninger er netop særdeles relevante. De viser jo helt konkret, hvordan enhver naturtype er under et konstant pres fra menneskers behov. Så jeg laver en ny overskrift: mennesker brug af højmosen, og sætter dine oplysninger ind dér.

Sten Porse 13. januar 2004 kl. 12:34 (CET)

Interwiki?[rediger kildetekst]

For øjeblikket går den engelske interwiki til en flertydig artikel, hvilket jo ikke er helt smart. Jeg vil umiddelbart mene, at enten en:Bog eller en:Moorland må være den rigtige, men jeg er ærlig talt lidt i tvivl, om hvilken det skal være. --Heelgrasper 13. nov 2006 kl. 22:27 (CET)

Betegnelser[rediger kildetekst]

Den korrekte engelske betegnelse for "højmose" er så vidt jeg ved "raised bog".

Burde vi i den danske artikel ikke (evt. summarisk) nævne begreberne "lagg" og "hængesæk".

Hans Olav 13.03.2008