Diskussion:Hørsholm

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg er lidt forvirret over indbyggertallet. Ligger byen Hørsholm i flere forskellige kommuner når nu byen har sin egen kommune? --Broadbeer 26. sep 2006 kl. 23:32 (CEST)

Indbyggertallet for Hørsholm by går efter Danmarks Statistiks byopgørelsesmetode på den "fysiske" by og tager ikke hensyn til den administrative inddeling. Med andre ord: Hørsholm by er ikke det samme som Hørsholm Kommune. Da der i de omliggende kommuner er bebyggelse der grænser helt op til den bebyggelse der ligger i Hørsholm Kommune op til kommunegrænsen, har Hørsholm by altså indbyggere i flere forskellige kommuner. Tilsvarende gælder for enkelte andre byer i Danmark.--Thomas Thorsen 17. okt 2006 kl. 22:57 (CEST)
Tak for den udredning. Jeg undrede mig bare. --Broadbeer 18. okt 2006 kl. 20:19 (CEST)
Jeg kan godt forstå, du er forvirret. Hørsholm by går strækker sig ikke ud over flere kommuner. Hørsholm er et sammenhængende byområde centralt placeret i Hørsholm Kommune. Kokkedal, Karlebo, Nivå mv. har ikke noget med Hørsholm at gøre. Der er sågar en skov mellem Hørsholm og Kokkedal. Derfor kan indbyggertallet ingensinde overstige det samlede indbyggerantal for Hørsholm Kommune [24.000]. (Skrev 85.82.241.166 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hvordan skal din udlægning forstås i forhold til Thomas Thorsens forklaring herover? Hvorfor ændrer du artiklen uden at tage stilling til det? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 8. sep 2007, 01:32 (CEST)
Danmarks Statistik opgiver Hørsholm byområdes indbyggertal til 37.100 (2006). Du har misforstået tallet, Bruger:85.82.241.166. Tallet skyldes at Kokkedal, Usserød og Hørsholm er et byområde, selvom de ligger i forskellige kommuner. De opfylder reglen om ét byområde dvs. mindst 200 indbyggere og ikke mere end 200 meter mellem bebyggelserne (parker, kirkegårde o.l. ikke inkluderet). Jeg troede også selv på et tidspunkt det var en fejl, men Hørsholm er en af de få byer i Danmark, hvor det forholder sig sådan. Det samme gør sig gældende for storbyen København (Hovedstadsområdet), der strækker sig over adskillige kommuner. --Hubertus 8. sep 2006 kl. 16:47 (CEST)

Det er korrekt at der er en skov imellem Hørsholm og Kokkedal men skoven adskiller ikke de to områder totalt, der er sammenhængende bebyggelse imellem Hørsholm og Kokkedal vest for skoven. 80.167.131.163 27. okt 2008, 17:09 (CET)

Jeg er også totalt forvirret. Er Hørsholm et by-område eller en by? Byområdet bør ikke sammenblandes med byen. Hørsholm-byområde er iøvrigt udefineret. At man i Wikepedia kan læse at Hørsholm omfatter f.eks Vedbæk, Trørød og Gammel Holte er grotekst. Jeg fjerner om et par dage forviringen, og omredigerer. Om Du/I synes at Hørsholm-byområdet er vigtigt, så skriv en Wikepediaartikkel herom. Et gpx-spor for byområdets afgrænsning værdsættes.(Skrev Osm-linker (diskussion • bidrag) 6. dec 2013, 13:45‎. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg arbejder på at få fat i by-bypolygoner - se Kategoridiskussion:Hørsholm. --Steen Th (diskussion) 11. dec 2013, 16:43 (CET)