Diskussion:Halsted

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Uencyklopædisk indhold flyttet fra artikel af Nico 17. jan 2009, 11:10 (CET)

Den gamle graverbolig i Halsted. Ejendommen var i årene omkring 1900 bolig for graver Rasmus Mikkelse, og hans datter Johanne Rasmussen. Johanne Rasmussen er født 1897, i det hus, som lå oppe ved siden af kirkegården. Det var et gammelt hus, og det var altså graverbolig og hørte under Halsted Kloster. I år 1905 skete der noget forfærdeligt. Graver Rasmus Mikkelse som ellers var en meget god mand, siges at ha’ seksuelt samkvem med sin egen datter. Ingen vidste om det var sandhed der gik fra dør til dør, eller om det bare var løgne der blev bredt ud over byen. Historierne siger, at Greven tog det meget alvorligt og tog en snak med graveren. Man ved ikke hvornår han gjorde det, men længe var der ingen der havde hørt fra graveren, mange havde banket på hans dør, for som livet går dør der mennesker, og da Rasmus Mikkelse var klosterets graver, havde folkene i byen brug for ham. Men graver Mikkelse virkede ikke til at være til stede i byen. Så byens folk begyndte og snakke. En dag på fattiggården hørte man lyde fra kælderens gulv, banke lyde. Og da det havde stået på længe ville forstanderen på fattiggården have det undersøgt, han fik nogle folk til at hjælpe med at få lergulvet fjernet. Efter et par dage, blev der fundet to lig. En mand og en lille pige. Graver Rasmus Mikkelse og hans lille datter Johanne Rasmussen. Mange siger at det var Greven der havde slået dem ihjel pga. hvad folk mente Graveren havde gjort ved sin datter. Men der blev aldrig fundet beviser på noget.

Fattiggård > ........ > Plejehjem > halstedhus efterskole - (Skrev 80.199.188.162 (diskussion • bidrag) 16. jan 2009, 00:31. Husk at signere dine indlæg.)