Diskussion:Harald Hildetand

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fjerner 'datter' Åse[rediger kildetekst]

Har tilladt mig at fjerne den underlige henvisning til en datter Åse, som ikke synes at have støtte nogen andre steder. Det kunne se ud som en eller anden form for hjemmestrikket teori, der gør den norske konge Harald Granraude, identisk med Harald Hildetand (eller i hvert fald på en eller anden måde får gjort Harald Granraudes datter til en datter af Harald Hildetand i stedet). Selv for et sagnhistorisk persongalleri synes dette at være helt uhistorisk - og i hvert fald udokumenteret. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 7. jan 2015, 13:34 (CET)

Harald Klak[rediger kildetekst]

Når der i artiklen har været anvendt formuleringen "Denne Harald er ofte i senere kilder og skrifter benævnt under navnet Harald Klak" så er det for dels at understrege, at der er tale om såvel kilder som senere skrifter, og dels for at åbne for en senere behandling i encyklopædien om, hvem og hvor mange personer, der i kilderne omtales som "Harald Klak" og om den ene omtales sådan "mere" med rette end den anden? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 15. feb 2019, 16:12 (CET)