Diskussion:Hastighedskontrol og togstop

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

En Google-søgning antyder at artikelnavnet lige så godt kunne være med lille k, så det vil jeg foreslå at det bliver. --Palnatoke 17. jun 2008, 15:47 (CEST)

Banedanmark anvender i den officelle instruktion "Hastigheds- Kontrol og automatisk Togstop" hhv "Hastigheds - Kontrol - automatisk Togstop". Men ellers anvendes "HastighedsKontrol og automatisk Togstop" eller "HastighedsKontrol og Togstop". Så jeg synes ikke navnet skal ændres - Goodle-flertallet er jo ikke nødvendigvis rigtigt, blot et flertal ;-) --John 17. jun 2008, 17:31 (CEST)
Der er masser af faglitteratur, som skriver det med stor K - HastighedsKontrol og Togstop, som fremhæver forkortelsen - . Jeg har tjekket SR og SODB - det giver ikke noget svar der. De betegner det som "hastighedskontrol og automatisk togstop" dvs. uden store bogstaver. Men jeg har også set betegnelsen automatisk togstop og hastighedskontrol i beskrivelse af Type DSB 1969 - det passer ikke med forkortelsen - HKT - som bruges i det daglige. Men SIN på side 165g er det "Hastigheds- Kontrol- og automatisk Togstopanlæg". Men mine valgmuligheder er enten at fremhæve forkortelsen med store bogstaver eller skriv det med småt - dvs både K og T. Men jeg er stadig tilhænger af at bruge betegnelsen hvor forkortelsen fremhæves med store bogstaver - dvs - ingen ændring. --Dbcsat 17. jun 2008, 17:46 (CEST)
I illustrerer jo udmærket, at faglitteraturen ikke kan finde ud af at benytte én stavemåde, og så må det naturlige valg være at holde sig til de almindelige retskrivningsregler - og så redirects fra de former, som benyttes i faglitteraturen. --Palnatoke 18. jun 2008, 16:08 (CEST)
Jeg sidder og kigger på nogle dokumenter fra 1975 hvor man mest bruger betegnelsen HKT-anlæg eller HKT-system (lidt i flæng) - når forkortelsen oversættes ser det mest ud som hastighedskontrol og automatisk togstop, dvs. at fremhævelsen af H-K-T er kommet til senere og den særlige Banedanmark orddeling (Hastigheds - Kontrol - automatisk Togstop) er senere. Så jeg er tilbøjelig til at give Palnatoke ret. --John 18. jun 2008, 18:57 (CEST)
Jeg giver mig også. De seneste kilde er hellere ikke entydig. Navnet for artikelen bør være "Hastighedskontrol og togstop" - i teksten bør automatisk være i parentes - det ord er valgfri. --Dbcsat 19. jun 2008, 13:55 (CEST)