Diskussion:Helvede

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Den kristne kirke udnyttede folks tro på helvede og lod dem købe sig fri fra at komme dertil.

Så vidt jeg husker var det nu skærsilden, man kunne købe sig fri af. Formuleringen med "udnyttede" er måske heller ikke helt NPOV. Det svarer vel lidt til at skrive, at Dansk Folkparti udnytter folks frygt for indvandringen.--Heelgrasper 27. apr 2005 kl. 22:09 (CEST)

En bruger ved navn Quinkysan er på min brugerside og i redigeringskommentarerne til denne artikel kommet med en række noget bastante påstande og mener åbenbart, at hvis man skriver noget, han ikke kan lide, er det "vandalisme". Jeg vil først og fremmest henvise diskussionen til dette diskussionsfelt. Hvad angår den konkrete sag, om positive fremstillinger af helvede dokumenteret med bl.a. et Woody Allen-citat, vil jeg henvise til følgende passage i Wikipedias begynderguide: "Humor er velkommen. Humor i artikler er fint og kan gøre projektet sjovere og mere læsbart". Endelig vil jeg anmode Quinkysan om at anlægge en mindre egenrådig facon. Vi andre skal også kunne holde ud at være her, tak. --Cineclopedia 1. okt 2007, 14:44 (CEST)

I stedet for at svare på ovenstående har Quinkysan reageret med en anmodning om beskyttelse mod vandalisme! Læs hans anmodning og svarene derpå her. --Cineclopedia 2. okt 2007, 00:29 (CEST)

Sektion om nærdødsoplevelser[rediger kildetekst]

Det giver ikke mening at tale om sjælen som et ojektivt faktum i samme sætning som "nærdødsoplevelserne". Nærdødsoplevelser er en konkret oplevelse nogle har haft, så hvis der er nogen, der har oplevet noget om helvede, bør der henvises til det. En abstrakt henvisning til "sjælen" som sådan og hvordan nærdødsoplevelser er forbundet hertil, hænger ikke sammen som sagsfremstilling.

Konkrete kilder må tilføjes og sproget modereres i den påståede forbindelse mellem "sjælen" og nærdødsoplevelser, ellers bør afsnittet slettes. 193.32.126.234 31. jan. 2024, 21:01 (CET)[svar]

Jeg har ændret den indledende formulering til: "Ifølge nærdødsoplevelserne er helvede et bevidsthedsfænomen, som en ikke-fysisk "sjæl" oplever; det er ikke et fysisk sted." Så burde det være klart, at alt det efterfølgende er nærdødsoplevelsernes (nærdødsoplevernes) opfattelse, herunder den opfattelse, at der er en ikke-fysisk sjæl, som oplever noget. Der er henvist nogen, der har oplevet noget om helvede, blandt andet i reference 5 og reference 6.
Med venlig hilsen Alexandramander (diskussion) 23. mar. 2024, 13:44 (CET)[svar]