Diskussion:Hippocampus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

"Alzheimers sygdom kommer af skader i hippocampus, der kan føre til hukommelsestab og desorientering." Er Alzheimer virkelig forårsaget af det? Hvem siger det? Jeg har slettet det fra artiklen indtil en citering er angivet. - Fnielsen 11. aug 2006 kl. 11:40 (CEST)

Enwiki siger præcist det modsatte – nemlig at alzheimers medfører skader på hippocampus. Det er nok det, der er blevet fejloversat. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 11. aug 2006 kl. 13:06 (CEST)

Hippocampus bliver beskyldt for mange ting og for at være rammes af mange ting. Man kan finde videnskablige artikler om både det ene og det andet. Foruden Alzheimer findes forfærdelig mange artikler om depression og hippocampus, og det er ikke trivielt at få et overblik om de til tider modstridende informationer mellem de videnskabelige artikler. En ordentlig vurdering af om hippocampus er involveret i Alzheimer eller depression bør ske med en systematisk meta-analysis. Jeg kan ikke umiddelbart finde en sådan for Alzheimer. At henvise til en tilfældig web-side som http://www.psycheducation.org/emotion/hippocampus.htm skrevet af en læge der vist ikke har forskningserfaring inden for området og er i mine øjne ikke nok. På hans site er han også ude på at sælge sin bog [1]. — Fnielsen 17. maj 2009, 12:24 (CEST)[svar]

Alt tyder på, at oplysningen er korrekt, så det går virkelig ikke at fjerne den. Foruden at være nævnt på en:wiki (som selvfølgelig ikke er en kilde) og på den anførte kilde kan jeg umiddelbart henvise til kilder som [2] og [3]. --Sir48 (Thyge) 17. maj 2009, 13:04 (CEST)[svar]
Referencen til psycheducation er dårlig. Jeg synes flere af skribentens sætninger er tvivlsomme, selv om jeg ikke umiddelbart kan tilbagevise dem. En langt bedre reference er til en forening som Alzheimer's Association der er noget mere tilbageholdende [4]: "Research has also shown that shrinkage in specific brain regions may be an early sign of Alzheimer’s. However, scientists have not yet agreed upon standardized values that would establish the significance of a specific amount of shrinkage for any individual person at a single point in time." Også Dana-reference er mere tilbageholdende "At the earliest stage, plaques are believed to develop in the entorhinal cortex". Entorhinal kortex er ikke selve hippocampus. — Fnielsen 17. maj 2009, 14:53 (CEST)[svar]