Diskussion:Homeomorfi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mon ikke det kunne lade sig gøre at forklare lidt grundlæggende om, hvad denne artikel handler om i et sprog, som kan forstås med lidt mere almindelige forkundskaber? Jeg har fx en matematisk studentereksamen og burde derfor have lidt bedre forkundskaber end hovedparten af befolkningen, men jeg forstår stort set ingenting. En enkelt sætning eller to til indledning ville nok hjælpe.--Heelgrasper 8. aug 2005 kl. 19:12 (CEST)

Jeg fandt et billede på en: og ty: Det har vist noget med at gøre med om et tredimensionelt rum kan omformes til en ny form og tilbage igen uden "brud". Modellervoks har en sådan egenskab, men sammenligningen lyder ikke specielt leksikonagtig. Valentin 18. jul 2007, 18:43 (CEST)
Nu har jeg udvidet artiklen med indholdet på den engelske artikel samt suppleringer hist og her og således forhåbentlig fået lidt af den intuitive forklaring med. Det er dog værd at huske, at matematik jo netop er logiske ræsonnementer ud fra givne definitioner og kendte resultater, så det er naturligt, at det ingen mening giver, medmindre man kender de begreber, der bruges. Det geniale ved Wikipedia til det formål er så, at man blot kan henvise til relevante begreber, som de kommer – at beskrive dem alle i én artikel ville aldrig kunne fungere. --Pred (diskussion) 16. jan 2008, 21:16 (CET)