Diskussion:Idræt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

hm.. man bør måske flytte denne indførsel for idræt til 79.6 Idræt, altså lave en specifik indførsel i forhold til DK5-systemet og lade begrebet idræt stå frit med den definition, man nu kan finde frem til.

Det kan få konsekvenser for afbildningen fremover, så derfor denne diskussion.

Jeg synes, at det er svært - at bruge dk5-systemet (som er meget forældet) - ej heller sport giver nogen speciel god definition eller opdeling, f.eks. putter man svømning i vandsport - selvfølgelig har det noget med vand at gøre, men det primære er: racing mod tiden.

Netop det sidste er undervurderet - når man tænker på OL og VM i atletik. Så vi bør måske tænke på 3 faktorer her:

  • konkurrence om højden (højdespring, stangspring)
  • konkurrence om længde (længdespring, trespring, kuglestød, hammerkast, diskuskast)
  • konkurrence om tiden (gang, løb, svømning, cykling, racerløb (4- og 3- og 2 hjul; jord, vand, luft)

tilføj selv flere opdelingsbegreber - eller find en idræt og forsøg at placere den - hvis ikke, så lav en ny gruppe.

Jeg syntes heller ikke vi bør blande DK5 systemet ind i artiklerne, en henvisning til den relevante gruppe er rigeligt. Jeg mener DK5 systemet kan bruges som endnu et søgeredskab på Wikipedia, mest fordi det er et kendt system i Danmark, ikke fordi det er specielt velegnet på Wikipedia. Jeg har flyttet listen fra denne artikel over i DK5 79.6 og DK5 79.7 hvor jeg syntes de hører hjemme.
Iøvrigt mener jeg man måske kunne forbedre denne artikel ved at beskrive hvad idræt er, uden hensyntagen til DK5 inddelingen, istedet for at stille en masse spørgsmål. --Christian List 23. mar 2004 kl. 16:06 (CET)

Artiklen er ikke specielt informativ[rediger kildetekst]

Artiklen virker ikke særlig informationsrig for brugere, der gerne vil vide noget om idræt.--Heelgrasper 8. sep 2005 kl. 13:03 (CEST)

Idræt vs. Sport[rediger kildetekst]

Der står i indledningen at idræt ikke behøver at være konkurrence og det er forskellen på sport. Idræt kan også være konkurrence, da sport er et begreb der dækkes ind under idræt. Der skal derfor ikke stå at idræt ikke kan være konkurrence. mvh Tøndemageren (diskussion) 8. jan 2013, 13:14 (CET)