Diskussion:Ikosaeder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad kommer det os ved hvordan eng. icosahedron udtales? (Artiklen indeholder også andre ufordøjede reminiscenser fra den eng. tekst hvorfra den synes oversat.)

Sebastjan 17 mar. 2005 kl. 09:45 (CET)

Hvad er:

  • en kanonisk koordinat
  • origo
  • ortogonal (ja ok - det ved jeg godt, man er dog trods alt naturvidenskaber ;-) - men ved alle det?
  • hjørne-uniform
  • invariant

...de to afsnit under formlen er for mig totalt volapyk! Er der nogen protester mod jeg flytter dem hertil indtil vi kan formidle teksten lidt mere forståeligt for lægfolk? Mvh Malene Thyssen 28. jun 2005 kl. 09:03 (CEST)

Kære Malene, - Endnu en gang finder jeg en bekræftelse på min kætterske mening: Man kan ikke oversætte hvad man ikke forstår. Og man behøver matematiske kundskaber (herunder kendskab til den danske terminologi) for at skrive artikler om matematiske emner. -- Venlig hiksen, Sebastjan 28. juni 2005 kl. 09:10 (CEST)
Så så Sebastjan ikke så trist med al den hiksen ;-) Men i øvrigt må jeg jo sande du har ret! Med venlig hislen Malene Thyssen 28. jun 2005 kl. 09:52 (CEST)
For mig at se er ideen i Wikipedia at man kan have et opslag der definerer sådanne termer, og derfor ikke behøver skrive det her. Om det er det korrekte danske ord, er så noget andet. Jeg har wikificeret de ovenfor listede ord. --Martin 28. jun 2005 kl. 09:31 (CEST)
Hmm ja og normalt er det også fint nok. Men i det her tilfælde er teksten totalt uforståelig og hvis man skal klikke sig frem til nye artikler for hvert andet ord i et afsnit bliver brugervenligheden vist ikke forbedret! Jeg tror eneste udvej er en omformulering. Fagordene kan godt stadig stå i parenteser efter forklaringerne, men de kan efter min mening ikke stå her alene. Også venlige hislener her Malene Thyssen 28. jun 2005 kl. 09:52 (CEST)
Jeg mindes lige mit gamle indlæg Hvem skriver vi for? om de engelske matematik-artikler, som ofte er skrevet af professorer for professorer. Sebastians sentens kan udvides med: Du virker klogest, hvis du ikke skriver noget enkelt, når det kan skrives svært :) --Sir48 (Thyge) 28. jun 2005 kl. 13:52 (CEST)
Efter min opfattelse skriver man for at oplyse læserne, og ikke for at imponere dem med ens lærdom. Dette gælder både tekstens indhold og dens form. Men det kræver en bevidst indsats: Det er ikke nok blot at skrive hvad der først falder én ind. -- Sebastjan 28. juni 2005 kl. 14:20 (CEST)
Suk ja, det er jo faktisk nøjagtig samme problematik, der ligger bag de mange alenlange og ophedede diskussioner omkring navngivning af mange artikler her. Jeg er fuldstændig enig med jer begge to herover. Vi burde have en artikel der definerer den danske Wikipedias målgruppe. Mvh Malene Thyssen 28. jun 2005 kl. 14:41 (CEST)