Diskussion:Institut for Datalogi (Aarhus Universitet)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ændring af artiklens navn[rediger kildetekst]

Af hensyn til navngivningen af øvrige artikler om institutter på AU, virker det oplagt at lave det om så artiklen i stedet hedder "Datalogisk Institut (Aarhus Universitet)", og at have "DAIMI" som et redirect til siden, eller at lave en disambiguation-side. Hvis ingen ellers gør indsigelse, vil jeg så småt gå i gang med dette. mihtjel 9. okt 2007, 13:36 (CEST)

Den enkelte artikels navn er sådan set uafhængigt af andre artikler, så du kan jo bare lade Datalogisk Institut (Aarhus Universitet) redirecte til DAIMI. --Palnatoke 9. okt 2007, 13:44 (CEST)
Nogen kom mig øjensynligt i forkøbet og gjorde det omvendte. Desuagtet; instituttet hedder Datalogisk Institut og ikke DAIMI (længere). mihtjel 9. okt 2007, 14:00 (CEST)
Jeg flyttede artiklen - den bør ligge under det reelle navn, ikke bare en forkortelse. -- JGC 9. okt 2007, 14:04 (CEST)
Hvorfor det? Er DAIMI ikke bedst kendt som DAIMI? --Palnatoke 9. okt 2007, 14:10 (CEST)
Det ved jeg ikke om de er. På hjemmesiden (der kun er på engelsk) skriver de Department of Computer Science - Daimi og ifølge mihtjel er det officielle navn heller ikke DAIMI (længere). Mit hovedargument for flytningen er dog at det lange navn er langt lettere at forstå for uindviede end en forkortelse. Hvis man fx finder artiklen via en kategori er det meget rart at kunne regne ud hvad den handler om.
Artiklen om DIKU (som jeg kender noget mere til end DAIMI) ligger i øvrigt heller ikke under forkortelsen, selv om brugerne - i hvert fald de studerende - stort set kun bruger forkortelsen. -- JGC 9. okt 2007, 14:25 (CEST)
"DAIMI" har ikke været officielt navn i alt fald siden 1998, hvor instituttet kom til at hedde Datalogisk Institut. Det er blevet brugt meget som kælenavn. Det er min opfattelse at artikler skal placeres under deres rigtige navn (Det, man ville bruge til besværgelser, som en kollega sagde), og at de kendte former af det så bare henviser videre - men hvorvidt wikipedianere ellers er enige ved jeg ikke ;-) mihtjel 9. okt 2007, 17:35 (CEST)