Diskussion:Intensitet (fysik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg vil gerne vide mere om hvad intensitet er, derfor har jeg skrevet artiklen.

Jeg ved ikke rigtigt, om der er så meget at vide. Foreløbig stemmer teksten ikke helt med fx Nudansk Ordbog, så måske havde det været en idé at have undersøgt emnet lidt mere, før du skrev en artikel om det. Det er min fornemmelse, at dette opslag vil have svært ved at blive til mere end et opslag i en ordbog, så måske hører det snarere hjemme i den danske Wikiordbog.--Heelgrasper 2. sep 2005 kl. 00:54 (CEST)

Jeg havde undersøgt "Nudansk ordbogs" definition af ordet intensitet og er langt fra enig med dem. Der faktisk også forskellige udlægninger af ordet intensitet alt efter hvilken ordbog der bruges. Men jeg syntes generelt at det er en dårlig ide at at man lader sig tyranisere af officielle udlægninger. Ordet rummer meget mere end man kan slå op i en ordbog f.eks ud fra en oplevelsesmæssig vinkel. Jeg er kunstner og ordbøgerne dækker overhovedet ikke min "vinkel". Og netop det ord må siges at være en vigtig del af mit område. Så måske skulle "Nudansk ordbog" læse min udlægning. Så jeg efterlyser stadig selvstændige udlægninger af ordet.

Ellers tak. "Selvstændige udlægninger" falder under det, som på engelsk hedder "original research", og det skal vi helst undgå. --Palnatoke 2. sep 2005 kl. 11:40 (CEST)

Det kan da ikke passe at "Nudansk ordbog" skal bestemme hvordan Wikipidia skal se ud. Hvis så kan I da bare skrive den af. Prøv nu og gå ind og læs min udlægning af ordet, intensitet, en gang til i en positiv ånd og uden en forudfattet mening hentet i "Nudansk ordbog".

Uden at have efterset NDO eller andet må jeg hævde at jeg ikke kan uddrage nogen mening af den her givne "definition". -- Sebastjan 02. sep. 2005 kl. 15:25 (CEST)

Så prøv at male et billede eller spille et stykke af Bach på klaver med intensitet.Og læs så min udlægning bagefter. Hvis I vil angribe min udlægning så prøv i det mindste at bidrage med et eller andet end blot at henvise til NDO, det er simpelthen for nemt. Og bare for en sikkerheds skyld, så eksisterer NDO netop fordi sproget og forståelse af ord forandrer sig.

PROTEST: Min udlægning af ordet intensitet er uretmæssigt slettet. Som det vil fremgå af ovenstådende "brevveksling" er min udlægning ikke imødegået på en odentlig og sober måde. Der er ingen form for reel argumentation mod min udlægning - blot henvisninger til eksistrende udlægninger. Min udlægning tilbagevises og slettes med den begrundelse at den ikke lever op til udlægningen i NDO (eller endnu værre af en der slet ikke har læst udlægningen i NDO, se Sebastjan) - men min udlægning slettes og erstattes af en helt anden udlægning. En udlægning der er lidt mere kreativt betonet end den NDO har - måske for at tækkes mig. Det kan ikke passe at den form for åndeligt dovenskab skal være topmålet for Wikipedia. Der må være andre der protesterer sammen med mig. Min udlægning af ordet "Intensitet": Udsagn/udtryk/indtryk i koncentreret form, der forudsætter maximal tilstedeværelse.

Hvis du bruger ordet "intensitet" i den betydning, har du gode chancer for at blive misforstået. --Palnatoke 2. sep 2005 kl. 17:45 (CEST)
Jeg har ikke læst NDO - jeg har læst en fysikbog. Derefter spillede jeg et stykke af Bach på klaveret og skrev derefter, hvad intensitet er. Jeg mener slet ikke, at man kan være maksimalt til stede - enten er man til stede, eller man er ikke. --Sir48 (Thyge) 2. sep 2005 kl. 17:48 (CEST)

Læser man mine første sætninger, øverst på denne side, så påstår jeg ikke at jeg har sandheden men efterlyser derimod forbedringer af min udlægning. Og det har det mål at vi kommer nærmere en udlægning der tilgodeser fx kunstnere. Hvis du holder på at man enten er tilstede eller ikke så er det fint nok - men det efterlader stadig det problem at vi ikke har løst problemet "intensitet" - så vi må kunne fremlægge det på en række måder, fx. ikke tilstede, tilstede, tilstede med intensitet etc. Jeg er måske ikke helt tilfreds med min egen udlægning, så derfor efterlyser stadig indlæg/ bidrag der kan forbedre eller ændre det. Og jeg er langt fra tilfreds med agumenter der kommet mod mit udlæg. Indlæggene er for dovne og ikke har ikke vist tegn på selvstændig tænkning.

Jeg håber, der kommer en fysiker forbi og uddyber det fysiske begreb intensitet med hensyn til SI-enheder, intensitet pr. arealenhed etc. Det interesserer vist ikke dig. Men jeg må protestere imod at tale om intensitet i forbindelse med at være tilstede. Intensitet er en egenskab ved noget og ikke en entitet i sig selv. Derfor kan en lyd, en farve, en smerte og en fodboldkamp have intensitet. Tilstedeværelse kan IMO ikke. Derimod kan man være mere eller mindre koncentreret, hvilket er noget andet. Hvad du fornemmer ved at være "makimalt til stede" udover at være koncentreret om, hvad der foregår, må være intensiteten af de følelser, der er knyttet til oplevelserne, hvilket fremgår af artiklen.
Derudover vil jeg frabede mig nedsættende betegnelser som doven og uden evner for selvstændig tænkning. Ingen her er forpligtet til at klargøre andres tågesnak. Vi dømmer efter det skrevne og ikke efter skribenterne eller deres motiver. Den praksis ser absolut også ud til at være til din fordel. --Sir48 (Thyge) 2. sep 2005 kl. 20:25 (CEST)
Jeg er enig med Thyges nye tekst. Hvis der skal stå noget radikalt anderledes må der gives eksempler, hvor ordet intensitet bruges i en anden betydning. Foreløbig har jeg aldrig set det brugt på den måde, som den anonyme brugers oprindelige beskrivelse lagde op til. Skal der tales om dovenskab må det derfor falde tilbage til denne.--Heelgrasper 2. sep 2005 kl. 21:19 (CEST)

Det stod, at intensitet er energi per tid per tid per areal. Jeg har slettet det ene "per tid", da jeg går ud fra, at det er en tastefejl. --Janus

Intensitet blev flyttet til Intensitet (fysik) (mest indhold handlede herom) og herefter delt i Intensitet (fysik) og Intensitet (overført). --Glenn (diskussion) 6. apr 2019, 00:17 (CEST)