Diskussion:Irène Némirovsky

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Universitetet i Sorbonne[rediger kildetekst]

Irène Némirovsky begyndte ved universitetet i Sorbonne. - ?

Universitetet i Paris hedder Sorbonne. Det ligger ikke i Sorbonne.

Hendes flygtige og ulykkelige forhold til hendes mor blev senere et væsentligt emnefelt i mange af hendes romaner.

Det var vel hendes forhold til sin mor, der er tale om, ikke en anden kvindes ("hendes") mor.

"Flygtigt" var forholdet heller ikke. Tværtimod blev det et tilbagevendende tema (og knapt et "emnefelt" - hun skrev ikke fagbøger) i hendes romaner.

Irène Némirovsky blev arresteret af de nationale socialister.

"Nationale socialister"? Menes "nationalsocialister"? Nej, det var franske gendarmer, der arresterede hende. Men de kan selvfølgelig have været nationalsocialister - det ved vi dog ikke noget om.

...men lod sig omdanne til katolicismen i 1939. Lad os hellere tro, hun blev omvendt til katolicismen, og ikke omdannet til den.

Ernst Kaltenbrunner bestilte hende til gassen. Hvad i al verden er det for en sætning - ? I øvrigt blev hun arresteret 13. juli - og ikke 13. juni, som der stod i artiklen.

--Nordfra (diskussion) 28. feb 2019, 11:39 (CET)