Diskussion:Jesper Due

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

FAOS er ikke et uafhængigt center ved KU, men et privatfinansieret center betalt af arbejdsmarkedets parter. Det synes at være relevant at nævne i artiklen.

Jf. FAOS' egen hjemmeside: "FAOS' forskningsvirksomhed har altid bygget på eksterne bevillinger fra forskningsråd, ministerier, EU, fonde og organisationer på arbejdsmarkedet. I perioden fra 1. januar 2004 til 31. december 2008 finansieres forsknings-virksomheden gennem en grundbevilling, hvis bidragydere er Industriens Uddannelsesfond (CO-industri og Dansk Industri), Dansk Arbejdsgiverforening, Beskæftigelsesministeriet samt Bygge- & Anlægsbranchens Uddannelsesfond (Dansk Byggeri og SiD B.O.S.-gruppen)." http://faos.sociology.ku.dk/default2.asp?lan=da&active_page_id=5

Det er altså decideret urigtigt at skrive, at JD er professor ved KU - han er professor ved FAOS, som ikke er en del af KU, men blot er tilknyttet. Hermed rettet.

Der er gang i de helt store konspirationsteorier her: For det første er FAOS et uafhængigt forskningscenter - der er forskningsfrihed ligesom på resten af Københavns Universitet, og centerets position som eksternt finansieret ændrer ikke på dette. http://faos.ku.dk/pdf/faos_i_medierne/30__r_bagl_ns_information.pdf/ For det andet er FAOS, og har altid været, en del af KU. Det hører under Sociologisk Institut. Derfor er Jesper Due lige som Jørgen Steen Madsen selvfølgelig også professorer ved KU. http://faos.ku.dk/om_faos/ Som det sidste; der var meget storm om Informations artikler om professor-udnævnelserne af Jesper Due og Jørgen Steen Madsen - desværre forsaget af misinformation fra Information og Forskerforum: Anmodningen fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) kom på foranledning af universitet selv - læs mere om indstillingen her: http://universitetsavisen.ku.dk/debatliste/2008/dokument62/ Denne fejl optræder i hovedartiklen, og er derfor særlig vigtig at få rettet. (Skrev Jachos (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)