Diskussion:Julestjerne (Euphorbia pulcherrima)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

En julestjerne er vel også sådan en, som man sætter øverst på juletræet? Der må også kunne skrives noget om sådan en (forskellig udformninger, traditonens herkomst og alder osv.). --Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 04:56 (CET)

Julestjernens historie i Danmark[rediger kildetekst]

Det kunne måske være interessant, hvis der i artiklen kunne stå lidt om julestjernes historie i Danmark. Jeg synes at erindre et sted at have læst, at da den optrådte på julemærket i 1950, var den en relativ ny plante for danskerne og begyndte faktisk først herefter at blive så almindelig, som den er i dag. Det stemmer også nogenlunde med, at min bedstemor påstår, at hun så en julestjerne for første gang i en københavnsk blomsterhandel i 1937 (udover fejlerindring er der her en fejlkilde i, at hun kun befandt sig i København i 1937 og den således kan være blevet introduceret dér flere år før). Er der nogen, der evt. har lidt mere viden om kronologien her? --Heelgrasper 6. jan 2006 kl. 21:01 (CET)

Der står en lille smule her, men jeg er i tvivl om rigtigheden. Det virker således ikke sandsynligt, at den først blev en potteplante i 1960'erne, når den optræder på julemærket i 1950. --Heelgrasper 6. jan 2006 kl. 23:30 (CET)

Nordisk illustreret Havebrugsleksikon fra 1920-1921 omtaler (under Poinsettia) tilsyneladende allerede brugen af den som potteplante. Det ser dog ud til, at den primært blev solgt som afskåret blomst på den tid: "P. er nu bleven en meget benyttet Handelsplante til Afskæring og Forhandling ved Juletid (derfor Navnet "Julestjerne")".--Heelgrasper 6. jan 2006 kl. 23:47 (CET)