Diskussion:Kai Lykke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel kræver vist en bedre indledning, som lige kort forklarer, hvem Kai Lykke egentligt var.--Bsh 8. jul 2006 kl. 13:44 (CEST)

Kvaliteten af artiklen var tvivlsom (indtil Livtraser skrev en ny)[rediger kildetekst]

Jeg har rettet afsnittet om Kai Lykkes forældre og bedsteforældre på baggrund af Dansk Biografisk Leksikon. Men der er stadig store forskelle mellem artiklen og DBL, hvilket får mig til at tvivle på artiklens kvalitet. Og en formulering som "han havde gjort alle døtre til de ledende adelsmænd i Bremen gravide" er jo temmelig useriøs. Måske skal vi bare skrotte hele artiklen og kopiere fra DBL i stedet? Rune Kock 9. apr 2007 kl. 03:21 (CEST)

Jeg har skrevet en ny artikel, da jeg ikke kunne finde hoved og hale i hvordan jeg skulle rette op på den. --Livtraser 28. jun 2007, 10:49 (CEST)
Der er stadig megen ligegyldig ugebladssladder og næsten ingen historisk relevans i artiklen. --Staunited 28. jun 2007, 11:29 (CEST)
Vil du prøve at specificere "historisk relevans" så kan det være jeg kan rette op på det. --Livtraser 28. jun 2007, 11:37 (CEST)
Jeg er ikke historiker, derfor svært for mig at sætte fingeren præcist positivt på det historisk relevante. Det er lettere for mig at være negativ og se hvad der er absolut uvedkommende. F. eks. EPOS eksempel nedenfor og spøgelseshistorierne. De kunne - om overhovedet indgå - skrives ind i et afsluttende trivia-afsnit, sammen med TV-serien.--Staunited 28. jun 2007, 11:48 (CEST)
Det jeg studser over er forskellige uencyklopædiske formuleringer, eks. "Det startede så godt – Kaj Lykke var født ind i en rig adelsslægt" og "Og Kaj Lykke måtte jo åbenlyst være idiot med sit lille hoved og sin voldsom tilbage­skrå­nen­de pande, som man sagde dengang." Kan vi ikke udelade afsnittet med de to linjer om mandens hoved? --|EPO| 28. jun 2007, 11:42 (CEST)
Jeg har strammet lidt op på sproget. Jeg kan godt se det trænge til lidt mere, det må komme løbende. Men det har ikke noget med historisk relevans at gøre. Kaj Lykkes ydede kun et liden bidrag til Danmarks historien. Det mest interessante er næsten hans kranie, som var et væsentligt argument mod Neandethal-teorien, og som gjorde ham vidt kendt i Europa.--Livtraser 28. jun 2007, 11:51 (CEST)
Ok, jeg har skåret ned på spøgelseshistorien, og strammet op igen med mere fokus på kraniet --Livtraser 28. jun 2007, 11:55 (CEST)