Diskussion:Ketobemidon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Denne artikel bør efter min opfattelse ikke være i kategorien lægemidler, da det må forudsætte, at stoffer kan købes som lægemiddel, hvilket det ikke kan. --Law Lord 24. sep 2007, 14:45 (CEST)

Ifølge Lægemiddelstyrelsen er et lægemiddel et produkt, der "indeholder stoffer, som forebygger eller behandler sygdom. Ifølge lægemiddellovens § 2, er et produkt et lægemiddel, hvis det indeholder et virksomt stof, eller hvis det anbefales til brug mod sygdom, fx i form af reklame, eller hvis det skal bruges til at stille en medicinsk diagnose. Det kan være produkter, der skal virke i eller udenpå kroppen, og det kan være produkter både til dyr og mennesker." Sakkura 24. sep 2007, 15:18 (CEST)
Præcis! "Indeholder stoffer, som forebygger eller behandler sygdom." Ketobemidon indeholder ikke stoffer og det anbefales ikke til brug mod sygdom, fordi det slet ikke sælges på markedet. Af samme grund bliver der ikke reklameret for det. --Law Lord 24. sep 2007, 15:43 (CEST)
I øvrigt fremgår det jo af artiklens kilde, at Medicinhåndbogen® definerer Ketobemidon som et indholdsstof og ikke som et præparat.[1]
Jeg er ret overbevist om at ketobemidon indeholder stoffer som forebygger eller behandler sygdom, nærmere bestemt stoffet ketobemidon. Se i øvrigt andre stoffer såsom acetylsalicylsyre, amfetamin, klorprotixen og streptomycin, der alle omhandler aktive indholdsstoffer og også er i kategorien lægemidler. Sakkura 24. sep 2007, 15:59 (CEST)
Et stof kan altså ikke indeholde sig selv. Du mener måske også, at frugten æble indeholder æble? Acetylsalicylsyre er på det danske marked i form af stoffet Aspirin®. [2] I øvrigt mener jeg ikke, det er noget argument, at andre indholdsstoffer også fejlagtigt er kategoriseret som lægemidler. --Law Lord 24. sep 2007, 16:03 (CEST)
Et stof indeholder da netop sig selv? Du får mig hverken til at tro på der ikke er ketobemidon i ketobemidon eller at der ikke er æble i æble. Du har bestemt ret i at ketobemidon ikke er et præparat, men et lægemiddel er det. Sakkura 24. sep 2007, 16:12 (CEST)
Efter min opfattelse er den officelle danske fortegnelse Medicinhåndbogen® den bedste kilde til afgørelse heraf. Af Medicinhåndbogen® fremgår, at Ketobemidon ikke er et lægemiddel, men blot et indholdsstof. --Law Lord 24. sep 2007, 16:28 (CEST)
Hvis stoffet ikke anvendes i behandlingsøjemed, så er det vel egentlig ikke et lægemiddel. Det bruges sammen med andre stoffer til at skabe et medikament, der så er et lægemiddel. --|EPO| 24. sep 2007, 16:35 (CEST)

Kilder[rediger kildetekst]

  1. ^ Medicinhåndbogen®. "Ketobemidon". Hentet 2007-09-24. {{cite web}}: Ekstern henvisning i |author= (hjælp)
  2. ^ Medicinhåndbogen®. "Aspirin®". Hentet 2007-09-24. {{cite web}}: Ekstern henvisning i |author= (hjælp)