Diskussion:Klassisk græsk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Begrundelse for selvstændig artikel[rediger kildetekst]

Hvad er begrundelsen for en selvstændig artikel?
Se Græsk_(sprog)#Inddeling hvor den smule der måtte være yderligere her vel nemt kan indføjes.
-- Mvh PHansen 27. okt 2006 kl. 19:49 (CEST)

Som artikelstarter vil jeg så sige et par ting: 1) Jeg er blot begyndt, der skal nok komme mere. 2) Græsk og nygræsk er forskellige sprog, både rent sprogligt, men også her på Wikipedia - hvad babelkoderne også bevidner - el for nygræsk og grc for klassisk græsk. --NuclearWarhead 27. okt 2006 kl. 22:29 (CEST)

OK, har fjernet skiltene, lavet en smule almindeliig formattering samt indsat forbindelse til de andre sprog hvor Klassisk græsk er behandlet. Se fx den norske Gammelgresk eller den engelske Ancient Greek. Der ligger et stort arbejde forude. -- Mvh PHansen 28. okt 2006 kl. 09:43 (CEST)


Slå sammen med Oldgræsk[rediger kildetekst]

Jeg foreslår, at denne artikels indhold sammenflettes med det (meget sparsomme) indhold på Oldgræsk, og evt. også noget af indholdet fra Græsk (sprog). Betegnelserne Oldgræsk og Klassisk græsk er efter min mening så sammenfaldende, at de ikke skal have hver deres artikel, i hvert fald ikke endnu (desuden bruges de også ofte synonymt). Jeg foreslår, at indholdet samles på Oldgræsk, da det er den bredeste betegnelse, og at denne artikel gøres til et redirect dertil, eller evt. en kort artikel omhandlende det specifikt klassisk græske.--Nikolaj 7. nov 2006 kl. 18:44 (CET)

Det kan jeg godt gå ind for. Det var nok en tanketorsk fra min side at jeg lavede denne her, jeg burde være fortsat på Oldgræsk. I øvrigt spændende med andre filologistuderende :) --NuclearWarhead 8. nov 2006 kl. 23:21 (CET)
Ja, vi er jo et forfulgt mindretal, så vi filologer må stå sammen ;). Jeg flytter indholdet over på Oldgræsk så.--Nikolaj 9. nov 2006 kl. 14:02 (CET)