Diskussion:Korçë

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Feudalt område skurer noget i min ører - og vist også i ørene på flere her. Problemet er, at det er temmelig svært lige at finde ud af, hvad den oprindelige svenske formulering hentydede til.

Det er næsten altid problematisk, når begrebet feudalisme kommer på banen. Ikke mindst fordi der gennem tiden har være flere forskellige måde at definere det på for forskellige historikere og selve begrebet er såmænd også kommet under angreb de senere år. Formodentlig har begrebet i den oprindelige tekst været brugt relativt tankeløst, men der må jo næsten ligge en historisk virkelighed bag.

Mit bud vil være, at byen på det omtalte tidspunkt har været forlenet til en eller anden. Det er i det mindste et rimelig velkendt fænomen i middelalderen. Problemet er selvfølgelig, at den slags bedst lader sig beskrive på dansk, hvis man ved hvem der forlenede byen til hvem. Hvis man skriver "I 1300-tallet var Korçë bortforlenet" er det jo tæt på at være betydningsløst. Men det er nok den bedste formulering efter min mening.--Heelgrasper 23. apr 2005 kl. 00:13 (CEST)

Da der ingen protester er indløbet ændrer jeg i artiklen.--Heelgrasper 25. apr 2005 kl. 00:40 (CEST)