Diskussion:Krinoline

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Krinolinen er synonym med nyrokoko. Der kan ikke skrives en fornuftig artikkel om nyrokoko uden samtidigt af beskrive Krinolinen. (skrev Bruger:Haabet)

Haabet, det er noget sludder. Krinoline er en bestemt slags skørter, mens nyrokoko er en bestemt periode indenfor boligindretning og arkitektur. Du kan med lige så høj (eller lav) grad af korrekthed hævde at der ikke kan skrives en fornuftig artikel om Funkis uden samtidig at beskrive Hot-pants. -- Bruger:Wegge 18. jul 2005 kl. 21:33 (CEST)
Krinolinen er en beklædningsgenstand eller en del af en beklædningsgenstand. Nyrokoko er en periode. Det er muligt at artiklerne bliver nødt til at henvise til hinanden, men sådan er der jo adskillige artikler, der har det. --Palnatoke 18. jul 2005 kl. 21:34 (CEST)
Enig. Hvis de var synonymer ville nyrokoko udelukkende bestå af krinolien.--Heelgrasper 18. jul 2005 kl. 21:36 (CEST)

Udbredelse[rediger kildetekst]

"Det er usikkert, hvor udbredt krinolinen har været."

Hvad er det for noget snak? Man behøver da bare at tage en kig på datidens modeblade - eller fotos/daguerrotypier fra gadelivet. Krinolinen var enerådende for kvinder i alle aldre, hvis de ikke gik i regionale folkedragter. Mvh --Nordfra (diskussion) 16. maj 2019, 11:01 (CEST)[svar]