Diskussion:Kvindernes Bygning (København)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navnet "Kvindernes Bygning" er blevet brugt flere gange.

I Kvindernes Bygnings Arkiv, Niels Hemmingsens Gade 10, København, findes dokumentationen for institutionens historiske udvikling siden 1896. Den forudgående udvikling af "Kvindernes Udstilling", som blev økonomisk grundlag for bygningen i starten, dokumenteres i Arkivet for Kvindernes Udstilling fra Fortid og Nutid, som også forefindes i Kvindernes Bygning. Dette arkiv rummer dokumentation fra 1893-1896.

Institutionen "Kvindernes Bygning" blev stiftet tilbage i 1896, hvor formålet med overskuddet fra den omfattende "Kvindernes Udstilling" i København blev debatteret i udstillingskomiteen. Emma Gads forslag om at bruge overskuddet (knap 13.000 kr.) som grundkapital i finansieringen af Kvindernes Bygning i København blev her vedtaget.

De næste 40 år gik i institutionen/foreningen med navnet "Kvindernes Bygning" med forberedelser: indsamling af økonomiske midler, en stor sum, fastlæggelse af indhold i en bygning og fastlæggelse af placering.

I 1936 så denne udgave af Kvindernes Bygning dagens lys.

Artiklen i Wikipedia handler konkret om denne Kvindernes Bygning. Den handler ikke om Kvindernes Bygning i Kolding. Den er skrevet på baggrund af dokumentation som refereret i kilderne til udsagnene.

Hermed vil jeg gerne høre jer ad, om vi ikke skulle adskille de to artikler? I stedet for at blande de to bygninger sammen, som det nu er sket med den seneste tilføjelse til artiklen (v. H.Roud-Cunliffe)?

Man kan jo gøre, som det ofte finder sted i Wikipedia, nemlig at oplyse, at "Kvindernes Bygning" er et flertydigt begreb? Og så give læseren mulighed for at kunne vælge/klikke sig ind på den relevante artikel? Og så udbygge den udmærkede, men korte, artikel om Kvindernes Bygning i Kolding, en bygning, som få kender til?

Lene Rasmussen

Der bør nok oprettes to artikler. se det flertydige opslag Kvindernes Bygning. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr. 2022, 14:40 (CEST)[svar]
Tusind tak for udredningen og oprettelsen af siden for Kolding-udgaven, Villy Fink Isaksen Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion) 3. maj 2022, 19:15 (CEST)[svar]