Diskussion:Kystpanserskib

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Definitioner[rediger kildetekst]

Denne artikel er på mange måder særdeles fyldestgørende. Den har en oversigt over kystpanserskibe, som overgår alt hvad man finder på andre sprogs wikipedia.

Jeg savner imidlertid nogle definitioner af en række af de begreber, som anvendes i listen.

Det fremgår, at man ca. 1860 begyndte at bygge kanontårne, men hvad skal der til, for at man kan tale om et kanontårn? Er det nok, at kanonen er pakket ind i pansring og kan drejes, eller skal der mere til?

Der omtales Monitor og Rolf Krake. Den første er (ikke overraskende) en monitor, mens den anden er et tårnskib. Hvori består de principielle forskelle på de to typer?

Der står også, at ved nogle skibe: "man så bort fra tårnene og anbragte kanonerne i lukkede batterier". Er det så det man forstår ved kasematskibe, eller hvad er de kendetegnet ved? (Efter at have læst artiklen kasemat vil jeg tippe på, at det er det nok, men det var vel rimeligt om det fremgik af artiklen og at den måske diskuterede hvorfor man kunne finde på at vælge kasematter i stedet for tårne).

I listen anvendes også betegnelserne panserhjuldamper, panserskib, kystpanserskib, panserfregat, panserbatteri og panserkorvet. Er der noget systematisk ved disse begreber, eller er de blot tilfældige betegnelser, som de forskellige lande har valgt at bruge?

I den tyske og den engelske artikel om kystforsvarsskibe omtales nogle østrig-ungarske skibe, men de er ikke medtaget i den danske liste. Er det et tilfælde, eller er der en god grund? --Nis Hoff 3. sep 2011, 19:55 (CEST)