Diskussion:Link

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Link er udsangsordet linke i bydemåde.

Links er navneordet et links i ental.

Haabet

De korrekte former er således:

  • link (sb.) et, -s el. link, -ene
  • linke (vb.) -er, -ede, -et

Se eventuelt http://www.dsn.dk/it-dansk/

Det hedder altså et link i ental og ikke et links.

Christian List

Du blander dansk og engelsk- Haabet 28. Maj 2003 kl.22:48 (CEST)

Nej, hverken dansk eller engelsk ender på s i ental eller bydemåde, se eventuelt linket ovenfor hvor begge former er oversat til engelsk.

Men vi burde måske have en artikel linke til udsagnsordet, og lade denne artikel dække navneordet ?

Christian List 29. Maj 2003 kl.14:45 (CEST)


Jeg kan kun anbefale, at man ikke kammer over og glemmer det danske sprog i bar begejstring for de engelske termer, som især IT-udviklingen fører med sig. Hvorfor gøre det så besværligt at skulle diskutere en link/et link osv., når der findes gode danske ord som lænke, kæde, henvisning osv.? - Bortset fra det, så hedder det vist nok en hot dogs i alm. tale ved en pølsevogn, men det er en helt anden sag ;-) --hansjorn 18. okt 2004 kl. 06:57 (CEST)

Navnet "Link" er også navnet på en person i The Legend of Zelda (se Link (Zelda)), så synes det var fint at man skrev denne artikel ind i Hyperlink og ikke omvendt --Anigif 30. aug 2007, 09:01 (CEST)