Diskussion:Litra (tog)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har egentlig altid undret mig over hvorfor man kalder tog for Litra SA osv. Hvis betegnelsen Litra betyder bogstav, så kalder man toget jo egentlig for "bogstav SA". det er jo sort snak.

Hvis der er meningen at tog skal benævnes med en bogstavskombination, hvorfor kalder man det så ikke for "type" istedet for litra. For eksempel vil en benævnelse som "togsæt af typen SA" være meget mere sigende end blot Litra SA.

Jeg kan forstå at det er svært at ændre noget i en så konservativ verden, som togverdenen, men kunne man i det mindste ikke bare overveje det.

Til dem som så vil kværulere over at togsæt har et unikt nummer, så vil jeg bare sige at så er svaret også at man ikke behøver at bruge betegnelsen litra. istedet ville jeg mene at man skulle sige " togsæt af type SA med nummer 8103" eller "togtype SA - togsætnummer 8103".

Så kan alle da forstå det.(Skrev Clausrene (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Prøv at spørge nogle togeksperter et sted (fx i jernbanegruppen på usenet). Wikipedias opgave er ikke at sætte normen for hvordan man navngiver et tog, men at beskrive den norm der er - og da det er "Litra XX", er der ikke noget at ændre her. --JGC 20. dec 2007, 09:56 (CET)
Præcis. Og i øvrigt bruges ordet litra ofte slet ikke internt, da det er underforstået. Og hvad togsæt angår, så er det ikke sættet men de enkelte vogne, der har et unikt nummer. De har imidlertid som oftest løbenummer sammen, hvilket muliggør let intern identifikation. F.eks. kan man nøjes med at skrive SA 52 istedet for at skulle opremse litra og numre på alle sættets otte vogne.
For øvrigt står der klart og tydeligt i artiklen Litra: "Litra er betegnelsen for et bogstav, der anvendes til nummerering i stedet for et tal." Litra er med andre ord ganske rigtigt bogstaver men anvendes ikke til skrivning men til skelnen ligesom i reglementer, hvor de bruges til at skelne den ene regel fra den anden. --Dannebrog Spy 20. dec 2007, 11:24 (CET)