Diskussion:Lokalanalgesi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det hedder vel oftest analgesi.

Jeg har ikke overblik over emnet; men analgesi er smertelindring der ikke påvirker bevidstheden i nævneværdig grad. Modsat Anæstesi.

Analgetika er midler til analgesi. Leo Laursen 25. maj 2006 kl. 16:28 (CEST)

Jeg har bragt lidt orden i denne artikel. Vi læger bruger aldrig udtrykket analgesia men analgesi. Hvordan får jeg nu ændret dette i titlen også. Er der evt nogen der vil gøre dette. MVH --Foto 8. okt 2007, 18:08 (CEST)

Jeg foreslår vi flytter siden til analgesi. Analgesia er det latinske/engelske ord. Sakkura 8. okt 2007, 18:38 (CEST)

Analgesia det græske videnskabelige ord. Ordet er et af de mange medicinske udtryk der ikke er latin men græsk. Ingen læger bruger udtrykket, men kun udtrykket analgesi. Jeg har derfor flyttet til "analgesi". Der har ikke været nogen der var imod dette, kun for. MVH --Foto 9. okt 2007, 08:25 (CEST)

Det er muligt at jeg har været lige hurtig nok her, men jeg har lavet en redirect fra Analgesi til Analgesia, på baggrund af at Bruger:Foto havde copy-pasted hele siden over. Jeg foreslår på baggrund af det der står her, at en admin omdøber siden Analgesia til Analgesi, så historikken bliver bevaret.--Rasmusdahl 9. okt 2007, 08:33 (CEST)

Denne side er flyttet fra "analgesia" da ingen på dansk bruger denne betegnelse som er den græske, videnskabelige betegnelse.--Foto 9. okt 2007, 08:23 (CEST)

Hvis du ønsker at flytte en artikel, bør du bruge "flyt"-fanebladet. På den måde bevares historikken. --Palnatoke 9. okt 2007, 09:24 (CEST)

Jeg har intet imod at siden omdøbes, det lyder fornuftigt. Jeg troede ikke dette kunne lade sig gøre. Jeg kan således flytte mine rettelser og tilføjelser fra "analgesi" til "analgesia" som så omdøbes. OK, MVH--Foto 9. okt 2007, 09:44 (CEST)

Teksten i denne artikel er nu den komplette, så når "analgesia" omdøbes så vær venlige at flytte denne artikels tekst dertil. Desuden står der at "denne artikel er kun påbegyndt". Efter min opfattelse er artiklen nu tilstrækkeligt omfattende til at kunne kaldes færdig (selvom nogen naturligvis kan have tilføjelser) til encyclopædibrug. Således mener jeg at dette nu bør fjernes. MVH --Foto 9. okt 2007, 10:18 (CEST)