Diskussion:Luthersk Mission

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Når 80.198.35.118 engang er færdig med at tilføje eksterne links vil jeg foreslå, at vi sletter dem igen, så der blot er et link til foreningens hjemmeside. Der kan meget passende være et "se også"-afsnit med links til potentielle artikler om de forskellige efterskoler m.m., men der er for meget linksamling over det, hvis de eksterne henvisninger optræder her. Ingen af dem handler jo om Luthersk Missionsforening. --Heelgrasper 25. feb 2006 kl. 15:37 (CET)

ja, det er bedre. Til gengæld er det "uldne" ord "bibeltroskab" kommet ind, som jeg tror, der kan lægges ret mange ting i. --Sir48 (Thyge) 25. feb 2006 kl. 17:38 (CET)

Det er et gummiord, som bør præciseres. I foreningens vedtægter står der, at foreningen bygger sit arbejde på: "De bibelske Skrifter som Guds inspirerede, fuldt troværdige og urokkelige ord og eneste kilde og norm for kristen tro, lære og liv". Det svarer i formuleringen temmelig præcist til det, man ofte kalder et konservativt bibelsyn, men jeg vil mene at også et ortodokst bibelsyn i høj grad er repræsenteret i LM (hvis ikke det ligefrem er det dominerende). Hvordan det lige kan formuleres er jeg ikke helt sikker på (og det ville selvfølgelig også være lidt nemmere, hvis vi havde en artikel om bibelsyn). --Heelgrasper 25. feb 2006 kl. 18:11 (CET) Tilføjelse: I Diskussion:Menighedsfakultetet har jeg tidligere været inde på de to betegnelser omkring bibelsynet og prøvet kort at definere forskellen. --Heelgrasper 25. feb 2006 kl. 18:13 (CET)

Det bør nævnes hvornår, Luthersk Mission havde sin storhedstid, og hvornår de store vækkelser var. I de sidste 3 generationer har organisationen nemlig ikke fået tilført "nyt blod", og da bevægelsen opfordrer sine medlemmer til kun at gifte sig med andre "kristne", er der i høj grad tale om indavl - lidt ligesom i den amerikanske Amish bevægelse. Indavlen er både fysisk (alle er i familie med alle), følelsesmæssig (man omgås kun med troende) og intellektuel (man må ikke tænke tanker, som er "tabu", jævnfør Sigmund Freud's "Totem und Tabu"). Det siger sig selv, at denne indavl på alle tre planer er sygelig, idet den hos medlemmerne medfører talrige depressioner og masser af psykiatrisk behandling - samt mange "sære" eksistenser og "sær" adfærd. Som født ind i og opvokset i organisationen kan jeg bevidne ovenstående.