Diskussion:Milgram-eksperimentet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Samtale med ofret[rediger kildetekst]

Det fregår af ovenstående, at ingen af forsøgspersonerne ville snakke med "ofret" eller stoppede forsøget før 300 volt. Det passer ikke !

I videoen, der kan ses på youtube: http://www.dailymotion.com/video/xlllu7_stranley-milgram-obedience_school#.UNx80OS89AE er der en mand ca. 11 min. inde, der nægter at fortsætte efter 150 volt, før han har snakket med "ofret" og sikret sig, at han er okay. Han udtaler, at "forsøget ikke er vigtigt nok for ham til at ville fortsætte med måske at skade et andet menneske", hvilket i sig selv også understreger en vigtig pointe. (Skrev 94.144.63.82 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ovenstående er så vidt jeg kan høre fra linket korrekt, og det kan undre at bemærkningen om at ingen stoppede før 300 volt går igen på de andre wikier jeg har kigget på. I fald den linkede film ikke er et falsum er der noget der bør rettes. - Nico (diskussion) 28. dec 2012, 10:18 (CET)